Fotbal, juniori – Politehnica poate ajunge în sferturile Cupei României. Meciuri decisive cu Steaua

joi, 09 martie 2023, 02:50
2 MIN
 Fotbal, juniori – Politehnica poate ajunge în sferturile Cupei României. Meciuri decisive cu Steaua

Primele două echipe de juniori ale Politehnicii Iaşi au şanse de a se califica în primele opt echipe din ţară în Cupa României!

După cum v-am informat, deşi în campionat cele două grupări au evoluţii palide, în competiţia internă numărul 2 lucrurile stau altfel. Formaţiile antrenate de Adi Cotan şi Bebe Manole au înregistrat rezultate care le dau şansa de a prinde unul din primele două locuri din Grupa A – Est în Cupa de Tineret, respectiv Cupa Elitelor U 17, lucru care le-ar da posibilitatea de a se califica în fazele superioare.

În etapa a IV-a a competiţiei amintite (în grupe se joacă într-un sistem fiecare cu fiecare, doar tur), juniorii mari au reuşit să învingă în deplasare pe Rapid Bucureşti, cu 3-2, după ce gazdele au condus la pauză cu 2-0.

Poli, care a marcat pe finalul meciului, a legat astfel a doua victorie consecutivă, după ce anul trecut nu obţinuse niciun succes în Cupa României, a acumulat 7 puncte şi se situează pe locul III în grupă. În frunte se află FC Botoşani şi CSA Steaua Bucureşti, fiecare cu 9 puncte.

În ultima etapă, Iaşi primeşte vizita CSA Steaua, o victorie garantând calificarea în faza următoare a competiţiei, denumită semifinale grupe.

Facem precizarea că atât la Cupa de Tineret cât şi la Cupa Elitelor U 17 sunt patru grupe, semifinalele grupelor disputându-se între primele două clasate din A Est şi B Est, care se vor împerechea în sistemul locul 1 cu locul 2, respectiv A Vest şi B Vest. Apoi urmează semifinalele competiţiei şi finala.

La Cupa Elitelor U 17, calculele sunt asemănătoare. Poli, care a suferit primul eşec în Cupa României, în etapa a IV-a, 0-1 la Rapid, golul fiind primit pe final, are nevoie de un succes în ultima etapă, acasă, în faţa CSA Steaua.

Asta pentru că Iaşi e pe poziţia a III-a, cu 7 puncte, tot atâtea câte are Steaua, care e pe II, bucureştenii având un golaveraj mai bun. Liderul, Rapid, are opt puncte.

Partidele decisive pentru calificarea într-o fază a competiţiei care poate fi considerată sferturile de finală vor avea loc duminică, pe stadionul „Tineretului”. Grupa sub 17 ani va juca de la ora 10:00, iar echipa de tineret de la ora 12:00.

Cealaltă echipă de juniori ieşeană de la Politehnica, sub 16 ani, antrenată de Ciprian Brighiu, a jucat în Cupa României un singur meci, anul trecut, 0-7 cu FCSB în XVI-imile de finală, la acest nivel competiţia derulându-se în formatul clasic. 

Comentarii