FOTBAL – Poli se desparte de portarul care a apărat în Liga I

miercuri, 29 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Poli se desparte de portarul care a apărat în Liga I

Motivul pentru care acesta va trebui să plece liber de contract este unul birocratic

Politehnica Iaşi a anunţat oficial ieri că a renunţat la Teodor Axinte. Portarul pe care fostul antrenor al ieşenilor, Daniel Pancu, a mizat ca titular în startul sezonului 2020-2021, când Poli juca în Liga I, a fost mult timp rezerva lui Ianoş Brînză în campionatul recent încheiat. Drept urmare, Axinte nu a atins numărul minim de meciuri jucate care i-ar fi adus prelungirea contractului cu echipa ieşeană.

Ţinând cont de faptul că pentru stagiunea următoare se doreşte aducerea unui alt portar, care să fie chiar peste Brînză, iar de la Vaslui a fost împrumutat Alexandru Dohotariu, Axinte nu a mai încăput în schema gândită acum în Copou. În această ecuaţie a contat şi faptul că portarul originar din Iaşi este născut în anul 2000. Asta în timp ce Dohotariu, născut în 2002, îndeplineşte criteriile pentru acoperirea unuia dintre cele două posturi de jucători tineri pe care echipele de ligă secundă sunt obligate să le acopere, al doilea fiind necesar să fie născut în 2004. Astfel, Politehnica nu a demarat negocieri de prelungire a colaborării cu Axinte, care va pleca liber din Copou.

Un alt jucător tânăr care a evoluat la Poli în sezonul trecut şi care nu a fost luat în cantonamentul de la Cheile Grădiştei, început luni, este Alexandru Aftanache (născut în 2001). În cazul acestuia, care mai are contract încă doi ani cu divizionara secundă ieşeană, se caută o echipă din eşalonul trei dornică de a-l împrumuta. În aceeaşi situaţie s-ar putea afla şi tinerii care nu vor demonstra în cantonamentele verii că pot să joace la Liga a II-a. O altă categorie va fi cea a juniorilor care se vor pregăti cu echipa mare şi vor juca în competiţiile juvenile.

Comentarii