FOTBAL – Risipitorii din Copou. Deşi a mai pierdut un proces şi nu a plătit de două luni salarii, Poli dă mii de euro pe deplasări ciudate

joi, 23 noiembrie 2023, 02:50
4 MIN
 FOTBAL – Risipitorii din Copou. Deşi a mai pierdut un proces şi nu a plătit de două luni salarii, Poli dă mii de euro pe deplasări ciudate

Politehnica Iaşi continuă să demonstreze că nu ştie să preţuiască banii pe care-i are la dispoziţie. Deşi e sufocată de datorii, nu a plătit primele de promovare din vară, precum şi, de două luni, salariile angajaţilor, incluzând aici şi retribuţii de 2 300 de lei, pe care le au unii antrenori de la Centrul de Copii şi Juniori sau persoane fără funcţii importante la club, Poli continuă să arunce banii pe geam pentru fel de fel de extravaganţe.

După ce joia trecută a fost la Chişinău pentru un meci amical în care antrenorul Leo Grozavu a mizat pe fotbalişti care nu au drept de joc în campionat (Gabriel Vaşvari, care e scos de pe lista A, Denis Ciobanu, Camilo Andres, care sunt în probe de două luni!, Vlad Codău), în această săptămână trupa ieşeană, care a făcut şi patru cantonamente după promovare, va cheltui bani pentru alte trei nopţi de cazare şi mesele aferente. Toate pentru un singur meci, cel de vineri, de la Sibiu, cu Hermannstadt.

Delegaţia ieşeană a plecat ieri din Copou şi va sta miercuri noapte la Târgu Mureş, deşi disputa de vineri va începe la ora 17:30. A doua noapte de cazare va avea loc la Sibiu, joi. Cu toate că următorul meci oficial al lui Poli e programat vinerea viitoare, în Copou, cu Farul, antrenorul Politehnicii nu a vrut ca echipa să se întoarcă acasă după confruntarea cu gruparea antrenată de Marius Măldărăşanu. Astfel, vineri noapte se va sta iar la Târgu Mureş, revenirea în Iaşi urmând a avea loc abia sâmbătă după amiază.

Cum o noapte de cazare şi mesele aferente pentru o zi costă aproximativ 1 500 de euro, dacă Vaşvari şi compania jucau un amical în familie vinerea trecută, iar Poli cheltuia doar pentru o noapte de cazare înaintea meciului de la Sibiu, aşa cum fac aproape toate echipele din prima ligă, cu banii nearuncaţi pe geam puteau fi plătite salariile pe o lună ale antrenorilor de la Centru! Sau achita primele de promovare ale lui Florin Plămadă şi Francisc Cristea ori ale altor jucători care s-au zbătut în sezonul trecut să ducă Poli în Liga I.

Un nou proces pierdut de Politehnica, care generează costuri de aproape 40 000 de euro. Pierderi totale de circa 400 000 de euro!

Datoriile clubului ieşean (Poli are nevoie de 1,1 milioane de euro pentru a închide acest an şi încă 0,9 milioane euro pentru restanţele scadente în 2024) au crescut şi mai mult în această săptămână. Asta pentru că un fost angajat de la marketing, Sergiu Melinte, care fusese dat afară de fostul Consiliu Director în 2021, a câştigat procesul intentat clubului. Poli trebuie acum să-i plătească lui Melinte salariile la care acesta ar fi avut dreptul în perioada în care nu a lucrat şi să-l şi reangajeze pe fostul şef de galerie. Cu tot cu dobânzi şi taxele la stat, Politehnica va trebui să scoată din conturi 35 000 – 40 000 de euro!

Reamintim, ca urmare a deciziilor fostului Consiliu Director al clubului, care era condus de Leonida Antohi, Politehnica a pierdut alte numeroase procese, între care şi cele cu Florin Prunea, Tibor Selymes ori Ciprian Paraschiv. Actuala conducere a clubului a anunţat, prin vocea managerului Florin Briaur, că va acţiona în judecată fostul CD, pentru recuperarea prejudiciilor create ca urmare a litigiilor cu Selymes, Paraschiv şi Melinte, care depăşesc cu mult 350 000 de euro. Pierderile de circa 25 000 de euro de pe urma procesului cu Prunea au fost achitate în vremea în care clubul era condus de Antohi, Adrian Ambrosie, Mircea Ursu, Ion Apostol şi Ioan Melinte. În total, numai cele patru procese pierdute au costat-o pe Poli aproape 400 000 de euro!

Grozavu se aşteaptă la ostilitate la Sibiu!

Ieri, înaintea plecării echipei din Iaşi, Poli a organizat o conferinţă de presă la care au participat Grozavu şi jucătorul Andrei Gheorghiţă. Tehnicianul, care are la dispoziție tot lotul de jucători, a spus că se așteaptă la ostilitate din partea sibienilor în duelul de vineri!

„Va fi o partidă dificilă, cu revelația campionatului, o echipă omogenă, cu pedigree în prima ligă, cu un antrenor pe care-l apreciez foarte mult, care a făcut lucruri minunate la Sibiu. E o echipă puternică, robustă, care nu a pierdut de multe etape. Noi, însă, am pierdut puncte cu ei, la început de campionat, și nu mergem să facem act de prezență. La final ne dorim, ca și ei, să câștigăm. Nu va fi ușor pentru că vom juca într-un mediu nepropice. Va fi multă ostilitate, și în tribune, și pe teren, plus vremea, care e potrivnică fotbalului. Noi vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a acumula puncte” a spus șeful băncii tehnice ieșene, care a adăugat: „Nu facem calcule pentru finalul de an, de la fiecare joc vrem să scoatem maximum. Toate meciurile vor fi dificile, indiferent cu cine joci și unde joci. Suntem o echipă care poate să câștige sau poate să piardă cu oricine. Depinde de cum ne prezentăm, de atitudine”.

Optimist în privința sprintului de final de an s-a arătat și Gheorghiță: „Hermannstadt e o surpriză plăcută a acestui campionat, dar noi mergem să recuperăm punctele pe care le-am pierdut în tur. În ciuda adversarilor pe care urmează să-i întâlnim, putem urca în clasament până la finalul anului, mai ales că avem multe meciuri acasă”.

După meciurile cu Hermannstadt și Farul, Politehnica va mai juca în acest an cu UTA (pe 8 decembrie, acasă), U Craiova (16 decembrie, deplasare) și FCSB (19 decembrie, acasă). 

Comentarii