FOTBAL – Se turează motoarele la Politehnica Iaşi: trei achiziţii notabile în Copou

luni, 06 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 FOTBAL – Se turează motoarele la Politehnica Iaşi: trei achiziţii notabile în Copou

Politehnica Iaşi a spart sâmbătă gheaţa, gruparea ieşeană făcând primele mutări ale verii. Poli a anunţat achiziţionările jucătorilor Gabriel Vaşvari, Răzvan Tincu şi David Ciubăncan. Primii doi au jucat ultima dată la Sepsi Sfântu Gheorghe, iar ultimul vine de la Şoimii Lipova (locul III în Seria a VIII-a a Ligii a III-a).

Mijlocaş central defensiv, Vaşvari, care împlineşte 36 de ani pe 13 noiembrie, s-a format în oraşul natal, Zalău, şi a mai fost legitimat la U Cluj, FC Botoşani şi ACS Poli Timişoara. El are 428 de jocuri în primele două ligi ale României.

Născut la Satu Mare, Tincu (35 de ani pe 15 iulie) este un fundaş central care a mai jucat la Rapid II Bucureşti, FC Botoşani, Iaşi (2011-2013), Concordia Chiajna şi Doxa Katokopias (Cipru). La redebutul la Poli, fotbalistul va bifa a 400-a prezenţă într-un meci din primele două eşaloane în care a evoluat.

Atacantul David Ciubăncan (1,90 metri) este născut pe 10 februarie 2004, el fiind fiul fostului jucător Marius Ciubăncan, care a trecut şi pe la Poli. Remarcat în iarnă, când s-a pregătit în Copou, jucătorul a fost cumpărat de clubul ieşean, care mai are în vizor să aducă alţi doi tineri de la Liga a III-a. Este vorba de portarul Alexandru Dohotariu (născut pe 13 iunie 2002) şi fundaşul stânga Ştefan Ştefanovici (20 februarie 2002), ambii de la Sporting Juniorul Vaslui.

Reamintim, în sezonul 2022-2023, echipele de ligă secundă vor fi obligate să folosească pe tot parcurul meciurilor un jucător născut în 2002 şi unul născut în 2004.

Poli mai are în vizor şi achiziţionarea altor fotbalişti rutinaţi, achiziţionarea acestora urmând a fi făcută în zilele următoare. Principala ţintă a săptămânii este însă instalarea antrenorului principal, Claudiu Niculescu fiind la o semnătură de Poli.

Comentarii