FOTO Ciricul a ajuns lada de gunoi a celor care construiesc. Pădurea, străbătută de o potecă de moloz și deșeuri

luni, 22 mai 2023, 07:17
2 MIN
 FOTO Ciricul a ajuns lada de gunoi a celor care construiesc. Pădurea, străbătută de o potecă de moloz și deșeuri

La Ciric există un ”drum” al nesimțirii al unora care contruiesc și care aruncă molozul în zonă.

Tonele de deșeuri de construcție aruncate aici au creat o potecă artificială de cărămizi sparte, tevi de metal, plastic, carpe, hartii etc.

Administratorii Codrii Iașilor Facebook, cei care au și descoperit situația, trag un semnal de alarmă ca autoritățile să intervină pentru a opri transformarea Ciricului într-o imensă ladă de gunoi urbană.

Postarea de pe Codrii Iasilor:

”La Ciric “dezvoltarea” vine ilegal, se pare, pentru interese și contra oamenilor și naturii. Poteca devine drum prin aruncarea molozului și deșeurilor. Avem încredere în reacția autorităților de mediu! 
Amintim că Codrii Iașilor susțin demersul Rețeaua pentru Natură Urbană pentru desemnarea Ciric ca arie protejata. Semnalarea situației, Ankus Monica via Codrii Iașilor – cunoaștem, prețuim, păstrăm #FapteNuLamentari:
“Din categoria 'De ce sa platim pentru aruncarea molozului,mai bine il aruncam in padure!' În data de 17 mai, intr-o tura cu bicicleta, am avut neplacerea sa 'gasesc' aceasta situatie. 
Pe poteca ce uneste drumul 282G cu Sunrise Ciric am observat moloz aruncat pe toata distanta potecii din padure. Materiale rezultate din dezafectarea unei cladiri, inclusiv cu tevi de metal, plastic, carpe, hartii au fost aruncate sistematic acolo. Drumul nu mai este deloc practicabil cu niciun mijloc de transport, nu exista niciun panou care sa anunte vreo lucrare facuta de primarie la drum in zona, drumul nu este marcat ca fiind in lucru.
Am facut sesizare la Garda de Mediu, am trimis mail si la Agenția Pentru Protecția Mediului Iasi apmis.anpm.ro (fara nici un raspuns), respectiv am facut sesizare utilizand aplicatia Trashout.. cu speranta ca cineva va cerceta si va face ceva in directia aceasta.”

Comentarii