HANDBAL: Competiţii de doi bani în care sunt implicate echipe locale, cu înteruperi de o lună

marți, 27 februarie 2024, 02:50
2 MIN
 HANDBAL: Competiţii de doi bani în care sunt implicate echipe locale, cu înteruperi de o lună

Handbaliştii ieşeni de la Poli, care au ratat prezenţa în prima grupă valorică a ultimului eşalon intern, ei evoluând acum într-o pseudocompetiţie, fără vreo miză, au disputat un nou meci oficial săptămâna trecută. Partida a avut loc în cadrul grupei a doua valorică a Diviziei A, Seria B – jocuri de clasament, din care nu retrogradează nimeni. 

Aceasta implică, practic, trei echipe, a patra, HCF Piatra Neamţ, care a anunţat că nu se prezintă la vreun meci, urmând a pierde toate confruntările cu 0-10.

Poli a câştigat cu 26-20 (10-11) duelul cu echipa piteşteană CSU, şi se află pe locul I în grupa amintită, cu două victorii, prima, 25-22 contra CSU Galaţi, fiind obţinută tot acasă. 

Iaşi va câştiga la masa verde duelul din această săptămână cu nemţenii, din deplasare, iar în retur se va confrunta la Galaţi, tocmai pe 23 martie, cu echipa locală CSU, şi la Piteşti, pe 13 aprilie. Totodată, Poli va mai obţine alte trei puncte fără să joace şi pe 20 aprilie, când ar fi trebuit să se confrunte acasă cu HCF.

Până la disputele din campionat, Politehnica va juca la Iaşi, pe 20 martie, cu stelara grupare Dinamo Bucureşti, în Cupa României.

În ceea ce priveşte echipa locală de handbal feminin, înrolată la clubul Primăriei, CSM 2020, aceasta a stat şi săptămâna trecută, ultimul eşalon intern, în care activează, fiind întrerupt de pe 11 februarie pe 10 martie! CSM, care va sta în etapa a XI-a, va juca abia pe 17 martie, la Făgăraş, în antepenultima rundă a sezonului regulat. Beneficiara unui buget uriaş pentru Divizia A, gruparea din Iaşi, care plăteşte salarii uriaşe şi îşi permite să facă şi fel de fel de cantonamente, este implicată în lupta pentru promovare, fiind clasată pe locul I în Seria B. La finalul sezonului regulat, în cursa pentru Liga Naţională vor rămâne opt din cele 21 de cluburi care fuseseră repartizate la start în trei serii. Două vor urca în elită, iar alte două vor juca baraje cu formaţii din prima ligă. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii