Hoţ fugărit de o asistentă medicală pe traseul Spitalul „Parhon” până la Liceul „Ibrăileanu”

joi, 28 aprilie 2022, 01:57
3 MIN
 Hoţ fugărit de o asistentă medicală pe traseul Spitalul „Parhon” până la Liceul „Ibrăileanu”

O asistentă medicală şi-a recuperat portofelele furate de un hoţ după ce l-a fugărit pe acesta pe străzile din Copou. Tâlharul a fost reţinut, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis arestarea lui pentru 30 de zile, chiar dacă prejudiciul era unul mărunt.

În dimineaţa zilei de luni, Daniel Pascal a intrat în Spitalul "C.I. Parhon" pentru a găsi ceva de mâncare. A urcat până la etajul II al clădirii, la secţia de geriatrie. Uşa camerei de gardă era larg deschisă, aşa că Pascal a intrat, observând că în interior nu se afla nimeni. Pe masă se afla o bucată de cozonac, iar pe pat, o poşetă neagră. Pascal a uitat de mâncare şi a deschis poşeta, din care a sustras două portofele. Unul aparţinea unei asistente medicale din cadrul spitalului, iar celălalt, logodnicului ei. Doar în acesta din urmă se aflau şi bani, respectiv 60 de lei. Ieşit pe hol, hoţul a fost observat de asistentă, care tocmai se întorcea în camera de gardă. Acesteia i s-a părut suspectă prezenţa lui Pascal pe hol. A verificat imediat conţinutul poşetei, constatând dispariţia portofelelor. A ieşit înapoi pe hol, strigând după ajutor şi plecând în urmărirea hoţului. L-a fugărit pe acesta în josul scărilor, traversând în fugă secţia de nefrologie. De acolo, hoţul a ieşit din spital, a ocolit biserica din spatele unităţii medicale, apoi a fugit pe strada Codrescu, urmărit de asistentă. Ajuns în dreptul sălii de sport a liceului "Garabet Ibrăileanu", Pascal a aruncat portofelele, nu înainte de a sustrage cei 60 de lei şi a reuşit să dispară pe strada Oastei.

Imaginile surprinse de camerele video ale spitalului au fost distribuite poliţiştilor, aceştia reuşind să-l reţină pe Pascal în chiar aceeaşi zi, la Gară. Deşi din momentul furtului trecuseră doar şase ore, Pascal apucase să cheltuiască banii, cumpărându-şi mâncare şi suc. Interogat, hoţul a declarat că furase pentru că nu avea nicio sursă de venit şi nu avea ce mânca.

Hoţul nu se afla la prima faptă de acest gen. Aflat deja în penitenciar, el a mai fost condamnat în septembrie anul trecut pentru alte două furturi comise în unităţi sanitare. Din secţia ATI a Institutului de Oncologie, bărbatul furase două portofele conţinând 300 de lei, iar din Institutul de Boli Cardiovasculare furase două telefoane Nokia, în valoare totală tot de 300 de lei. Fusese liberat condiţionat pe 6 aprilie. Pascal a fost adus în faţa judecătorilor marţi, cu propunerea de arestare preventivă. Avocatul desemnat din oficiu să-l reprezinte a solicitat cercetarea sa în stare de libertate, invocând dimensiunea redusă a prejudiciului. Propunerea a fost respinsă însă de judecătorul de drepturi şi libertăţi. "Faptul că inculpatul nu are loc de muncă a contribuit la crearea rezoluţiei infracţionale în prezenta cauză săvârşind infracţiunea de furt pentru a face rost de bani, existând astfel riscul ca şi pe viitor inculpatul să comită infracţiuni similare cu scopul de a-şi asigura mijloacele de existenţă, în condiţiile în care nu există o ripostă fermă din partea autorităţilor în ceea ce îl priveşte", a argumentat acesta. Pascal va fi cercetat în stare de arest pentru furt calificat, faptă pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă cu închisoarea pe un termen cuprins între 2 şi 7 ani. 

Comentarii