I-a furat banii din buzunar unui om cu probleme de vedere. N-a fost inspirat

vineri, 07 ianuarie 2022, 02:57
2 MIN
 I-a furat banii din buzunar unui om cu probleme de vedere. N-a fost inspirat

Un hoţ a crezut că nu va fi prins dacă victima sa este aproape oarbă. Calculul s-a dovedit greşit. Omul vedea suficient de bine cât să-l recunoască pe hoţ, iar întreg episodul fusese surprins de camerele video.

În seara zilei de 19 octombrie 2018, I.P. venise la Iaşi din Dagâţa, urmând ca dimineaţa să plece mai departe spre Bucureşti, pentru o consultaţie. În jurul orei 21.00, I.P. s-a deplasat la o terasă din zona Siraj, pentru a mânca. Acolo se afla deja Mihai Rusu, care a intrat în vorbă cu I.P. Puţin după ora 2.00, Rusu s-a apropiat de I.P., aflat în picioare, şi şi-a introdus mâna stângă în buzunarul din faţă al pantalonilor acestuia. A sustras suma de 430 lei şi a părăsit terasa. I.P. nu l-a putut urmări, având un handicap de vedere, dar l-a recunoscut ulterior pe hoţ din setul de fotografii prezentat de poliţişti.

Rusu a fost trimis în judecată în decembrie 2020, dată la care ajunsese în arest preventiv, după o faptă similară. Hoţul era recidivist, fiind condamnat în mai multe rânduri pentru furt calificat sau tâlhărie. Beneficiase deja de indulgenţa judecătorilor, fiind eliberat condiţionat de patru ori, fără însă a-şi corecta comportamentul.

„Inculpatul prezintă un potenţial criminogen ridicat, justificat de gravitatea faptei presupuse şi cercetate, circumstanţele faptice în care a acţionat, dar şi cele personale care conturează persoana inculpatului, scoţând la iveală o probabilă reiterare a aceluiaşi tip de fapte”, au apreciat magistraţii Judecătoriei, care au decis condamnarea lui Rusu la 2 ani de închisoare, cu executarea în regim de detenţie.

Sentinţa a fost atacată la instanţa superioară, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul la începutul lunii martie.

Comentarii