Iaşi: Echipele României, eliminate din toate competiţiile Campionatului Mondial de Esports

sâmbătă, 02 septembrie 2023, 13:32
4 MIN
 Iaşi: Echipele României, eliminate din toate competiţiile Campionatului Mondial de Esports

România a fost eliminată din toate competiţiile Campionatului Mondial de Esports de la Iaşi, deşi înainte de a şaptea zi de concurs rămăsese la trei discipline – CS:GO, Tekken 7 şi eFootball.

Naţionala României de CS:GO a fost învinsă de Suedia în sferturile Campionatului Mondial de Esports. România a început bine partida pe Vertigo, harta aleasă chiar de tricolori, câştigând pistoalele, dar au pierdut runda a doua împotriva Suediei, care juca cu arme mai slabe.

Din runda a cincea, când ai noştri au fost nevoiţi pentru prima dată să sacrifice o rundă în favoarea economiei, suedezii au controlat continuu prima hartă şi, chiar dacă România a încercat revenirea de la 15-8, speranţele de a câştiga prima hartă s-au risipit în runda cu numărul 28, când adversarii au reuşit să ţină site-ul A şi să închidă harta cu 16-12.

Harta 2, Inferno, a început în acelaşi ton, cu nordicii la conducere, părând să se îndrepte către un avantaj decisiv încă din prima jumătate.

"Ai noştri i-au oprit însă la 8 şi, la mijlocul hărţii, tricolorii erau conduşi doar cu o singură rundă, 7-8. În a doua jumătate, Suedia a câştigat runda de pistoale, lucru care le-a permis să se desprindă confortabil până la scorul de 13-7. Tricolorii au mai dat câteva speranţe publicului din Iaşi cu două runde câştigate în site-ul A, dar suedezii au avut puterea necesară de a închide partida cu 16-9 şi 2-0", au transmis organizatorii Campionatului Mondial de Esports.

La Tekken 7, Andrei Lazăr, reprezentantul României, a avansat de pe locul trei din grupa sa, în spatele jucătorilor din Pakistan şi Coreea de Sud, motiv pentru care a primit un adversar dificil în şaisprezecimile competiţiei, Indonezia. Tricolorul a pierdut partida şi turneul a continuat până când şi-a stabilit marii finalişti, Pakistan şi Filipine. Aceştia vor juca pentru medalia de aur în această seară de la ora 20,00, pe scena principală amplasată în zona Palas.

La eFootball, Adrian Urmă a început ceva mai bine ziua, obţinând o victorie împotriva jucătorului din Malaysia în şaisprezecimi, însă meciul nu a fost lipsit de emoţii: Adrian a fost condus cu 1-0 la partide, dar a revenit în meciurile 2 şi 3 pe care le-a câştigat cu 2-1 şi 2-0. Pentru Urmă, însă, un test dificil a fost în optimi, unde avea să înfrunte reprezentantul Braziliei care şi-a câştigat fără drept de apel grupa cu opt victorii din zece meciuri disputate. Brazilianul a ieşit învingător cu 2-0 la partide şi a avansat în sferturile de finală, eliminându-l astfel pe tricolor.

Finala campionatului de eFootball care se va disputa în această seară de la ora 22,30, tot pe scena principală, va fi disputată între Japonia şi Iran.

Finalistele turneului de CS:GO Feminin au fost selecţionatele din Olanda şi Argentina. Meciul a început pe Mirage, harta aleasă de sud-americane, şi s-a terminat cu 16-13 în favoarea Argentinei. Olanda a egalat partida fără prea mari bătăi de cap pe harta a doua, dominând Overpass de la un capăt la celălalt, 16-6.

A urmat Inferno, harta decisivă care s-a disputat mult după lăsarea întunericului în Iaşi şi cu miza a 15.000 de dolari pe masă. O singură hartă urma să facă diferenţa între medaliatele cu aur care obţineau 40.000 de dolari şi locul 2 care părăsea turneul cu "doar" 25.000 de dolari. Ultima hartă a fost demnă de o finală de Campionat Mondial. Reprezentantele Argentinei au preluat repede iniţiativa şi au condus cu 8-1, însă olandezele au luptat pentru fiecare rundă ca să reducă diferenţa de scor de la jumătatea meciului la doar 3 runde, 9-6. A fost nevoie de toate cele 30 de runde ale timpului regulamentar ca să poată fi departajate cele două echipe. Olanda, printr-o performanţă remarcabilă a Lunei "ManeschijnX" Akkermans, jucătoare pentru echipa feminină Let Her Cook, a reuşit să treacă linia de finiş cu 16-14 şi să devină campioană.

Scena de gaming n-a fost singura pe care jucătoarele Olandei au cucerit-o vineri. Târziu în noapte, fetele au urcat pe scena Ceremoniei de închidere alături de conaţionalul Armin van Buuren, în uralele zecilor de mii de fani prezenţi la reprezentaţia artistului internaţional.

În cursul zilei de sâmbătă, dincolo de finalele la Tekken şi eFootball, vor mai fi disputate şi semifinalele competiţiei de CS:GO masculin. Suedia înfruntă Serbia de la ora 13,00, în timp ce Germania dă piept cu supriza majoră a competiţiei, Uzbekistan, de la ora 16,30.

Pe scena din faţa Palatului Culturii vor concerta astăzi, începând cu ora 17,30, Filarmonica de Stat Moldova, Alternosfera, Carla's Dreams, Subcarpaţi şi B.U.G. Mafia. AGERPRES

Comentarii