Ieşean fugărit doi kilometri prin oraş şi stâlcit în bătaie de un grup de derbedei

miercuri, 09 martie 2022, 02:59
3 MIN
 Ieşean fugărit doi kilometri prin oraş şi stâlcit în bătaie de un grup de derbedei

Câţiva golani l-au fugărit pe un ieşean cale de doi kilometri numai ca să-l bată. Deşi judecătorii au reţinut circumstanţele agravante ale atacului în grup şi faptul că agresorii erau recidivişti, ei au dat totuşi pedepse simbolice.

În aprilie anul trecut, R.I. mersese la un bar de pe strada Zugravi, zona Gării, cu mai mulţi prieteni. Au băut câteva ore, timp în care în bar a intrat şi Constantin Stoleru, însoţit de fratele său, Ovidiu. La scurt timp după sosirea celor doi, R.I. a ieşit pe terasă pentru a fuma o ţigară. Abia a apucat să şi-o aprindă, când din bar a ieşit Constantin Stoleru şi, venind din partea laterală, l-a lovit cu pumnul în zona gâtului. R.I. a fugit, urmărit însă îndeaproape de cei doi fraţi. După vreo 10 metri, l-au ajuns şi i-au pus piedică, R.I. căzând pe marginea străzii, printre maşini. Cei doi fraţi l-au lovit de câteva ori cu picioarele, dar R.I. a reuşit să se ridice şi să fugă iar. Fraţii Stoleru l-au urmărit în continuare pe şoseaua Arcu, pe sub pasarela „Octav Băncilă”, până dincolo de bariera de la Ţigarete.

Trecând pe lângă biserica „Sf. Anton de Padova”, cei doi urmăritori şi-au văzut trei cunoscuţi stând pe o bancă şi i-au chemat în ajutor. Doi s-au luat şi ei după R.I. În cele din urmă, acesta a fost ajuns din urmă pe strada Tabacului de Vis Brumă, acesta punându-i piedică şi apoi imobilizându-l, până să ajungă şi ceilalţi trei. Cei patru agresori l-au lovit pe R.I. cu brutalitate, lovindu-l cu pumnii şi picioarele şi călcându-l pe cap, lăsându-l inconştient. Bărbatul a suferit fractura unei coaste şi a piramidei nazale, ca şi numeroase vânătăi şi escoriaţii, având nevoie de două săptămâni de îngrijiri medicale.

Agresorii au fost identificaţi graţie declaraţiilor făcute de martori, ca şi a imaginilor suprinse de camerele video de pe traseu, cei patru fiind trimişi în judecată pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea liniştii şi ordinei publice. Magistraţii Judecătoriei au reţinut în defavoarea inculpaţilor faptul că atacul a fost comis în grup, ca şi acela că trei dintre agresori erau recidivişti. În favoarea lor au cântărit recunoaşterea vinei, ca şi faptul că nu s-au sustras de la procedurile penale.

Ovidiu Stoleru a fost condamnat la 1 an şi o lună de închisoare, iar fratele său la 10 luni de închisoare, ambele pedepse fiind cu suspendare. Brumă a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 3.600 de lei, iar al patrulea, Renaldo Lăcustă, la 2.600 de lei amendă. În cazul celor doi, instanţa a reţinut contribuţia mai redusă la agresiune. Chiar dacă Lăcustă fusese cel care a călcat victima pe cap, acesta fusese singurul gest violent, iar Brumă doar îl imobilizase pe R.I. Dată luni, sentinţa poate fi atacată cu apel.

Comentarii