Ieşeanul Ciprian Paraschiv nu va mai fi observator internaţional de fotbal, din cauza afilierii la AUR. A ratat astfel Euro 2024

joi, 11 ianuarie 2024, 02:50
1 MIN
 Ieşeanul Ciprian Paraschiv nu va mai fi observator internaţional de fotbal, din cauza afilierii la AUR. A ratat astfel Euro 2024

Începând cu acest an, Ciprian Paraschiv nu va mai face parte din corpul observatorilor internaţionali de fotbal. Conform unui anunţ de pe pagina lui de facebook, fostul căpitan de echipă al Politehnicii a luat decizia de a se suspenda din funcţia pe care o avea la forurile fotbalistice internaţionale, cel european (UEFA) şi cel mondial (FIFA), ca urmare a implicării în politică. Paraschiv este, de câteva luni, conducătorul filialei locale a AUR şi membru în conducerea centrală a partidului amintit.

Cel care după renunţarea la cariera de fotbalist a fost, pe rând, director al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Iaşi, manager în cadrul Federaţiei Române de Fotbal şi preşedinte executiv la Politehnica Iaşi (februarie 2020 – iulie 2023) a irosit astfel posibilitatea de a fi supervizor UEFA la turneul final al Campionatului European de fotbal din acest an. Paraschiv a intrat pe lista observatorilor internaţionali în anul 2017.

Până la finalul lui 2023, el a oficiat la aproape 50 de partide contând pentru Campionatul Mondial, Campionatul European, UEFA Nations League, UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Nations League şi UEFA Youth League.

Profesor universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi, Ciprian Paraschiv a supervizat în perioada în care a fost delegat UEFA şi comisar FIFA echipe uriaşe ale continentului (naţionala Olandei, Atletico Madrid, Celtic Glasgow etc.) şi vedete de prim rang ale lumii: antrenori precum Ronald Koeman ori Diego Simeone, fotbalişti stelari, legitimaţi la Barcelona, Atletico, Liverpool sau Bayern Munchen precum Lewandowski, Griezmann, van Dijk ori de Ligt. 

Comentarii