Ieşenii au învins liderul

sâmbătă, 19 februarie 2022, 02:43
2 MIN
 Ieşenii au învins liderul

Petrolul Ploieşti – Politehnica Iaşi 0-2 (0-1, în ultima repetiţie a anului. Vanzo a revenit la Poli

 

 

Politehnica Iaşi a susţinut ieri ultima verificare înaintea reluării Ligii a II-a de fotbal. La Strejnic, lângă Ploieşti, pe terenul Conpet, formaţia antrenată de Costel Enache s-a confruntat cu liderul eşalonului secund, Petrolul Ploieşti. După evoluţiile palide din ultimele teste, oaspeţii au etalat o altă faţă şi au înregistrat un succes neaşteptat, 2-0 (1-0). Au marcat Camara (‘2) şi Aftanache (’66).

A fost al optulea meci amical al iernii pentru Poli, în precedentele înregistrându-se următoarele rezultate: 8-0 cu echipa de juniori a clubului, 5-0 contra CSM Paşcani (ultimul loc în C1), 4-1 cu Ştiinţa Miroslava (locul VII în C1, serie care are 10 echipe), 2-0 cu Bucovina Rădăuţi (locul III în C1), 0-1 cu Foresta Suceava (locul II în C1), toate confruntările având loc la Iaşi, 2-1 cu echipa naţională de juniori sub 19 ani a României, la Buftea, şi 1-4 la Buzău, cu echipa locală FC (locul V în Liga a II-a).

La Strejnic, Enache a contat pe: Brânză – Kouadio (’85 – Defta), Okan (’46 – Cană), Ungurenaşu, Serediuc (’57 – Ad. Ilie) – Fr. Cristea (’67 – Vanzo), Chiorean – A. Stan (’57- Aftanache), Muratovic (’67 – Asăvoaei), Mărieş (’85 – Pelivan) – Camara (’39 – Plohotniuk)

Nu au fost utilizaţi Plămadă, Puşcaş (accidentaţi), Axinte, Bârlădeanu, Pop, Hrib şi Grigoriu, iar la mijlocaşul francez Jeremy Mawatu (25 ani – Energetik Minsk, Belarus I), care a dat probe, s-a renunţat.

Floriano Vanzo a venit la echipă în dimineaţa meciului, belgianul bătând palma, după cum v-am informat ieri, în exclusivitate, pentru o revenire în Copou, mutarea urmând a fi oficializată luni. Mijlocaşul care a mai jucat la Poli în sezonul 2020-2021, bifând 33 de partide şi un gol în Liga I, a fost legitimat în acest campionat la Academica Clinceni, unde a evoluat în nouă jocuri. Fotbalistul împlineşte 28 de ani pe 28 aprilie şi s-a format la Tubize (Belgia), Parma (Italia), Gorica (Slovenia) şi Bruges (Belgia), cluburi la care a jucat la echipele de juniori şi tineret. La seniori, până a veni în România, Vanzo a evoluat la echipele belgiene Waasland Beveren (2015-2019) şi Virton (2019-2020).

Imediat după meci, Poli, care a stat în cantonament de duminică seară până vineri dimineaţă la Centrul Naţional de Fotbal Buftea, bază a FRF, a revenit acasă. Echipa ieşeană este liberă astăzi, iar de mâine după amiază va începe pregătirea partidei cu FC Braşov, prima oficială din 2022. Duelul cu gruparea braşoveană va avea loc sâmbăta viitoare, de la ora 11:00.(Ovidiu MINEA)

 

 

Comentarii