În timp ce la Bacău a început modernizarea pistei Aeroportului la Iaşi investiţiile bat pasul pe loc

joi, 23 iulie 2020, 15:36
1 MIN
 În timp ce la Bacău a început modernizarea pistei Aeroportului la Iaşi investiţiile bat pasul pe loc

O întreagă desfăşurare de forţe se poate observa, în aceste zile, la Aeroportul Bacău, unde a început modernizarea şi asfaltarea pistei de decolare-aterizare, o investiţie de 35 de milioane de euro, finanţată din fonduri europene nerambursabile. 

„Spaniolii de la FCC Construccion au adus artileria grea la aeroport!”, a anunţat eurodeputatul Dragoş Benea, care a vizitat şantierul împreună cu deputatul Lucian Şova, fost ministru al Transporturilor, şi Sorin Braşoveanu, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău. Aeroportul Internaţional „George Enescu” din Bacău va fi închis în perioada 15 august – 30 septembrie 2020, pentru modernizarea pistei de decolare şi aterizare, a suprafeţelor de mişcare aferente şi a sistemului de balizaj.

„Antreprenorul spaniol s-a mobilizat exemplar, aducând cu vaporul prin Mediterana o întreagă staţie de asfalt de ultimă generaţie. Am vizitat remarcabilul şantier şi vă asigur că aeroportul, pe lângă centura Bacăului, e proba eforturilor coerente şi susţinute pe care le-am depus între 2017 – 2019, în guvernarea social-democrată. Munca noastră serioasă îşi arată roadele şi lasă în urmă două realizări emblematice pentru Bacău”, a notat, pe Facebook, Dragoş Benea.

Dezvoltarea Aeroportului Iaşi a bătut în ultimii ani pasul pe loc. Odată cu preluarea conducerii de către Cătălin Bulgariu nici o investiţie importantă nu a mai fost pusă în practică după mărirea pistei. Din această cauză afluxul de clienţi a înregistrat o creştere mult mai redusă faţă de potenţialul Iaşului.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii