Înainte de Florii ţinem cont de pandemii

sâmbătă, 11 aprilie 2020, 15:30
3 MIN

* Mâine e marea sărbătoare a Floriilor – totodată, onomastica la grămadă a tuturor celor care poartă nume inspirate din atlasul botanic, mai mulţi decât am putea bănui la prima vedere, deoarece nenumăraţi Petroneli, Pamfili, Costeli sau Mariceli mai au, ascuns în buletin, încă un prenume, de obicei ales de nişte bunei entuziaşti, care l-au asemuit pe gingaşul nou-născut cu o floricică: Ghiocel, Anemoniu, Zambil, Ciupercă etc. În ciuda izolării şi a situaţiei globale, mulţi români s-au pregătit intens pentru sărbătoarea de duminică:

* Doamna Anemona Ghiocel şi soţul său Florin au lipit pe uşa apartamentului o hârtie cu textul "Din cauza pandemiei nu vom mai primi în casă vecini din bloc, nici măcar de Florii"; mai mulţi vecini din bloc le-au pregătit deja cadouri de onomastică: smoală (şi alte chestii) de pus pe clanţă şi chit de băgat în broască, să se întărească!

* Marian Piedică şi-a amintit că vecinul de sub el, Benone Cleşte, se mai numeşte şi Florin, după ce l-a inundat din cauza unei ţevi sparte (pe care n-a reparat-o, fiindcă meşterul i-a zis că nu iese din casă să se molipsească decât pentru cinci sute), motiv pentru care l-a sunat şi i-a zis "Vecine, deşi nu ne putem întâlni, de ziua ta ţi-am pus flori pe pereţi! Flori de mucigai, vorba lui Arghezi".

* Domnul Anton Scofală s-a gândit pe care vecin din bloc să-l viziteze de Florii: pe Crin Trompetă, care are o familie încântătoare, pe Mugur Suzetă, care are o colecţie vastă de timbre, pe Brânduş Mâzgă, care are un televizor mare şi multe filme sau pe Florin Pipotă, care are darul povestitului. Până la urmă, a decis că-l va vizita pe Costel Avarie, care n-are cele de mai sus, ci două bidoane de vin primite de la socri.

* Proprietarul unui mic magazin de cartier are grijă de clienţii săi şi dă voie să intre câte o singură persoană, cu mască, bască şi mănuşi. El a avut grijă şi ca aceştia să găsească marfă adaptată ocaziilor, cum ar fi produsele speciale pentru Florii; cu mâna lui a lipit etichetele "Special!" pe toate mezelurile şi brânzeturile care prinseseră floare!

* Sătenii din Consumatori, localitate în care încă nu s-a auzit de pandemie şi oamenii umblă cu mască pe faţă doar când încearcă să dea spargere la bufet, se ceartă ca în fiecare an, la aceeaşi dată, pe exact aceeaşi temă: cei din prima tabără susţin că Ilie Burete, consăteanul lor, poartă nume de vegetală, deci trebuie să dea de băut, iar cei din cealaltă tabără spun că buretele e doar o spumă poliuretanică.

Comentarii