Înapoi în puşcării, infractorilor!

marți, 28 mai 2019, 01:50
3 MIN
 Înapoi în puşcării, infractorilor!

Coaliţia penală versus alegătorul european.

În politică, entuziasmul şi teama vin şi dispar repede. Ca un val rece, ori ca un vot fierbinte. Unii se îmbată de fericire, alţii – dimpotrivă – se trezesc la realitate, iar ceilalţi se ard şi fac beşici dureroase. Prăbuşirea coaliţiei de la guvernare în preferinţele electoratului – în cadrul scrutinului pentru alegerile europarlamentare – este de necontestat, dar ce câştigăm de aici? Ne va fi mai bine de acum încolo? Corupţii rămân în continuare la butoane, analfabeţii elaborează în continuare legi aberante, mincinoşii se laudă în continuare cu realizări inexistente, iar acoliţii lor încearcă să manipuleze în continuare alegătorii. Sper că aţi reţinut informaţia "bombă" dezvăluită de Bogdan Chireac potrivit căreia tinerii au venit la urne deoarece Soros le-a dat cornuri pe gratis!

Pe 26 mai, partidul penalilor (PSD, în caz că tot n-aţi înţeles până acum!), infractorul dovedit Liviu Dragnea şi însăilarea anti-justiţie intitulată ALDE au încasat-o serios peste bot, ceea ce – în mod evident – înseamnă câteva lucruri esenţiale, pe care cei de sus se vor strădui din răsputeri să nu le ia în seamă. 

În primul rând, ţinând cont şi de victoria de la referendum, românii au spus stop regimului infracţional instaurat de Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, UDMR şi de slugile lor numite în instituţiile statului, după 2016. Se pare că hoţii, violatorii, tâlharii, criminalii, corupţii etc. eliberaţi înainte de vreme din puşcării nu au adus suficiente voturi coaliţiei de la guvernare. Probabil erau prea ocupaţi să-şi exercite nobilele meserii! Mesajul electoratului loveşte însă fără echivoc: înapoi în puşcării şi lăsaţi justiţia în pace! 

În al doilea rând, România a demonstrat fără dubii că este un stat european şi că delirul anti UE al PSD-ALDE nu a putut contrabalansa dorinţa românilor de a trăi într-o comunitate unită, prosperă, civilizată, democrată şi mai ales normală. Faptul că Dragnea, Tăriceanu şi decrepitul Meleşcanu au încercat, din nou, tot ce le-a stat în putinţă pentru a bloca votul diasporei dovedeşte nu doar dispreţ, ci îndeosebi o neîmpăcată ură la adresa celor care au realizat, mai repede şi mai profund decât cei care nu au plecat, ce boală cumplită reprezintă pentru ţară această alianţă mizerabilă. Oare cum se vor manifesta cei care nu au fost lăsaţi să voteze în timpul unui viitor miting al diasporei?
Pe de altă parte, intenţia lui Iohannis şi a partidelor din siajul său de a prelua încă o dată guvernarea, fără a avea şi o majoritate parlamentare sigură şi puternică, rezultată în urma unor alegeri parlamentare, reprezintă o gafă incredibilă. Zbaterea penibilă, din timpul guvernului tehnocrat, a ex-premierului Dacian Cioloş, controlat la sânge de o majoritate legislativă pesedistă perfect organizată, a scos la iveală că oricât de bine intenţionat ai fi, dacă nu te bucuri de sprijin politic suficient, devii o victimă sigură a interlopilor cu cravată. Ori PNL şi USR – PLUS nu au priceput acest aspect banal ori mirosul ciolanului deja îi ameţeşte!

Soluţiile viitorului apropiat sunt altele. Ori forţezi alegeri anticipate, ce ar merita organizate odată cu cele prezidenţiale (idee apărută deja, dar cam greu aplicabilă), ori ataci şi hărţuieşti continuu coaliţia PSD-ALDE (mă refer la o înfruntare politică, în limitele legii, evident), până la disoluţia ei completă. Şobolanii roşii sunt laşi (a se vedea ce jalnic a fost Dragnea abordând subiectul candidaturii la preşedinţie, anunţ ce trebuia să zguduie din temelii România!) şi trădează întotdeauna. Sau fug unde văd cu ochii. Fiindcă le e groază de deratizare. Dar ca şi entuziasmul, în politica românească, teama trece repede! De ţinut minte!

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii