Încă un candidat pentru funcția de preşedinte al Senatului la TUIAȘI

marți, 03 martie 2020, 10:15
2 MIN
 Încă un candidat pentru funcția de preşedinte al Senatului la TUIAȘI

George Ţăranu, şef de lucrări la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi în cadrul Facultăţii de Construcţii şi Instalaţii, în vârstă de doar 38 de ani, şi-a arătat intenţia de a candida pentru poziţia de preşedinte al Senatului Politehnicii ieşene. Până în acest moment, pentru această poziţie era vehiculat doar un singur candidat, prof. univ. dr. ing. Iulian Aurelian Ciocoiu de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) de la TUIASI.

Alegerile pentru poziţia de preşedinte al Senatului va avea loc în cursul zilei de astăzi, de la ora 12.00, membrii senatului urmând să facă propunerile pentru această poziţie, iar apoi membrii senatului vor vota candiatul preferat.

George Ţăranu şi-a motivat intenţia de a candida pentru această poziţie. „Consider că rolul Universităţii Tehnice la nivelul Iaşului şi al regiunii trebuie să fie mult mai activ, pentru că poate reprezenta chiar un motor serios al dezvoltării economice şi sociale al regiunii noastre”.

În cadrul mesajului său de candidatură, George Ţăranu, actualmente membru al Senatului, foloseşte sloganul „Cu un pas înainte, ajungem departe!”.

„Cred că Senatul Universitar trebuie să fie acea comunitate universitară, care să ofere în primul rând inspiraţie şi deschidere către toţi colegii cadre didactice. Să transmită acestora dincolo de rapoartele periodice şi planurile strategice seci, mai multă dorinţă de autodepăşire, un cadru profesionist organizat în care fiecare are perspectiva că se poate dezvolta profesional respectiv un mediu social şi profesional în care să simtă că aparţine cu adevărat şi că poate oferi maximul potenţial. De aceea cred că trebuie să fim cu «Un pas înainte ca să ajungem departe», acolo unde ne dorim cu toţii: performanţi, apreciaţi, cu un spirit permanent inovativ, să fim o Universitate Tehnică modernă de Top European”, menţionează George Ţăranu în cadrul mesajului adresat cadrelor didactice de la Politehnica ieşeană.

Contracandidatul său, prof. univ. dr. ing. Iulian Aurelian Ciocoiu, în vârstă de 57 de ani, este de 12 ani de secretar ştiinţific şi prodecan pentru activitatea de cercetare al Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. A fost preşedintele Comisiei de cercetare, inovare şi parteneriat public-privat al Senatului Universităţii Tehnice.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii