Încă un institut al Academiei Române capturat de AUR: Centrul European de Studii în Probleme Etnice redistribuie mesajele anti-europene și anti-Ucraina ale propagandei lui Simion

vineri, 15 decembrie 2023, 09:10
1 MIN
 Încă un institut al Academiei Române capturat de AUR: Centrul European de Studii în Probleme Etnice redistribuie mesajele anti-europene și anti-Ucraina ale propagandei lui Simion

Încă un institut al Academiei Române capturat de AUR: Centrul European de Studii în Probleme Etnice (CESPE) redistribuie mesajele anti-europene și anti-Ucraina ale propagandei lui George Simion. Directorul institutului este sociologul Radu Baltasiu, aflat pe locul șase pe listele de candidați la Parlamentul European, un loc care ar putea fi eligibil, la limită.

Academia Română primește de la buget peste 660 de milioane de lei, în 2023.

Cazul nu este singular. Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu (ISPRI), din cadrul Academiei Române, a fost condus timp de 12 ani de Dan Dungaciu, un susținător deschis al AUR. Dungaciu a fost dat afară abia în toamna acestui an, fiind înlocuit de Cătălin Avramescu.

În plus, George Simion, președintele AUR, s-a declarat un admirator al președintelui Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Institut al Academiei Române capturat de AUR

Propaganda pro-AUR dusă de Centrul European de Studii în Probleme Etnice (CESPE) poate fi observată în așa-zsa „revistă a presei”, care apare săptămânal pe site-ul publicației. Sunt preluate publicații apropiate AUR, precum R3media, Activenews sau RGN, sunt redistribuite mesajele politice ale AUR, mai ales cele anti-europene și anti-Ucraina și sunt citați liderii AUR. O rubrică a revistei presei este denumită „români minoritari în România”.

Mai mult, pe defapt.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii