Interes sporit pentru simularea Concursului de Admitere la UMF Iaşi

marți, 05 martie 2024, 15:14
2 MIN
 Interes sporit pentru simularea Concursului de Admitere la UMF Iaşi

Duminică, 10 martie, 1408 de tineri îşi vor testa cunoştinţele la prima sesiune din acest an a simulării Concursului de Admitere la UMF Iaşi. A doua sesiune este programată pe data de 12 mai 2024

Participanţii vor susţine un test grilă cu durata de 3 ore, care se desfăşoară în aceiaşi parametri cu concursul propriu-zis, care va avea loc pe 21 iulie. Subiectele pentru concurs sunt redactate de către cadrele didactice ale Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi.

Ediţia de anul acesta (2024) a Simulării (test grilă) va fi organizată doar pentru specializările: Medicină, Asistenţă Medicală Generală, Medicină Dentară, Farmacie şi Bioinginerie

Pentru disciplina Biologie (Anatomia şi fiziologia omului), candidaţii vor trebui să studieze întreg manualul „Anatomie şi fiziologie umană pentru admiterea la facultăţile de medicină”, Krumhardt B, Alcamo IE, Barron’s & Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş, 2022. Pentru a ajuta viitorii candidaţi, cadre didactice de la disciplina de Anatomie a UMF Iaşi au început deja să ţină cursuri gratuite de anatomie.

Proiectul se află sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, fiind realizat în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi, Societatea Studenţilor Farmacişti Iaşi, Societatea Studenţilor Stomatologi Iaşi, Asociaţia Studenţilor Bioingineri Iaşi şi Societatea Studenţească de Chirurgie din România (filiala Iaşi). Scopul acestuia este acela de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera de examen, să-şi testeze cunoştinţele acumulate pentru concursul de admitere şi să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

Simularea Concursului de Admitere – sesiunea 10 martie 2024, în cifre:

  • 1408 de înscrişi
  • 150 de studenţi voluntari
  • 51 de amfiteatre şi săli

Comentarii