INTERVIU Majoritatea părinţilor nu au avut parte de educaţie sexuală corectă

joi, 18 august 2022, 13:08
1 MIN
 INTERVIU Majoritatea părinţilor nu au avut parte de educaţie sexuală corectă

Un studiu publicat în luna iulie a prezentat un rezultat care poate părea surprinzător dacă ne raportăm la deciziile din Parlament şi la curentul conservator foarte activ pe reţelele de socializare: 77% dintre români sunt de acord ca educaţia sanitară şi sexuală să fie predată în şcoli, adecvat fiecărei vârste şi ca materie de sine stătătoare, în condiţiile în care familia este valoarea principală pe care o împărtăşesc.

Studiu a fost realizat de Cult Market Research, la comanda Societăţii pentru Educaţie Contraceptivă şi Sexuală (SECS). Majoritatea respondenţilor consideră că materia trebuie să fie concepută pe baze ştiinţifice şi să acopere noţiuni precum inteligenţa emoţională şi relaţională, riscurile începerii vieţii sexuale, protecţia în faţa bolilor, reproducerea, avortul.

Cu o lună înainte, Parlamentul a decis că este nevoie de acordul scris al părinţilor pentru ca elevii să poată participa la orele de educaţie sexuală, iar această materie este opţională, la fel ca religia.

PSD, PNL, UDMR şi AUR au făcut front comun şi au contestat introducerea orelor de educaţie sexuală, preferând varianta legii în care cursurile sunt denumite „educaţie sanitară”. De asemenea, au impus ca acest curs să fie predat abia din clasa a opta.

PressHUB a discutat cu Gabriel Brumariu, manager de proiect la SECS, despre ruptura dintre majoritatea politică din Parlament şi români, despre percepţii greşite cu privire la educaţia sexuală şi despre riscurile pe care le aduce o educaţie sexuală făcută prea târziu.

Cititi materialul integral pe presshub.ro

 

Comentarii