Învăţător acuzat de părinţi că pipăie elevele, la şcoală: isterie sau neprofesionalism?

Şcoala din Slobozia - Voineşti a ajuns subiect de senzaţie la Antena 1.

miercuri, 22 ianuarie 2020, 02:54
2 MIN
 Învăţător acuzat de părinţi că pipăie elevele, la şcoală: isterie sau neprofesionalism?

Un articol publicat ieri de site-ul postului TV Antena1 despre un tânăr învăţător ieşean care şi-ar fi pipăit elevele, iar uneia i-a strecurat un bilet cu un mesaj interpretat de către părinţi ca fiind deplasat, a creat isterie în rândul părinţilor şi opiniei publice. Tânărul învăţător are doar 21 de ani şi predă la Şcoala Gimnazială Slobozia din comuna Voineşti. 

Conform site-ului citat, mesajul care i-a pus pe gânduri pe doi părinţi a fost găsit în punga cu daruri primite de fetiţa lor în cadrul unei campanii de Crăciun, care a avut loc la mijlocul lunii decembrie. Mai mult, aceiaşi părinţi acuză învăţătorul că le-ar fi pipăit copila în zonele intime, şi că ia elevii în braţe.

Contactat telefonic de „Ziarul de Iaşi“, directorul unităţii, prof. Daniela Stegariu, ne-a declarat că a cercetat acuzaţiile şi că acestea sunt exagerate, şi că, deşi există o plângere din partea părinţilor unei eleve, faptele nu au fost prezentate în întregime. Astfel, directorul explică faptul că bileţelul care i-a pus pe gânduri pe părinţi nu a fost scris de învăţător, darurile primite de copii fiind aduse de o fundaţie care a vizitat şcoala în preajma Crăciunului. Astfel, o parte dintre cei care au dăruit pachete prin intermediul fundaţiei au lăsat mesaje pentru copii, unul dintre aceste bileţele menţionând că cel care a redactat scrisoarea şi-ar dori să îi dea fetiţei cadoul personal.

De asemenea, pe lângă acuzaţiile legate de bileţelul găsit în cadoul fetei, articolul sugerează şi faptul că învăţătorul ar „pipăi“ fetele şi le-ar lua în braţe în timpul orelor. Directorul unităţii menţionează că, într-adevăr, există şi o astfel de acuzaţie, însă şi de această dată faptele au fost exagerate şi scoase din context. „Învăţătorul a ajutat, într-adevăr, o elevă să coboare dintr-un copac, iar copila s-ar fi simţit inconfortabil“, explică Daniela Stegariu, care explică că nu a fost vorba de un gest cu tentă sexuală. „Am realizat o anchetă la nivelul şcolii, şi facem tot posibilul să apărăm interesele atât ale elevilor, dar şi ale învăţătorului. Astăzi (n.r. – 21 ianuarie) a venit şi un psiholog şcolar de la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, iar din primele discuţii mi-a comunicat că elevii se simt în siguranţă la şcoală, urmând ca psihologul să înainteze şi un raport scris în acest caz“, completează directoarea Stegariu.  Ancheta deschisă de instituţia de învăţă­mânt este încă în desfăşurare.

Comentarii