Iuri Borisov, şeful agenţiei spaţiale ruse, a salutat solidaritatea de care au dat dovadă americanii în timpul celei mai recente probleme la ISS

marți, 20 decembrie 2022, 17:26
1 MIN
 Iuri Borisov, şeful agenţiei spaţiale ruse, a salutat solidaritatea de care au dat dovadă americanii în timpul celei mai recente probleme la ISS

Directorul agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos), Iuri Borisov, a salutat marţi solidaritatea de care a dat dovadă partea americană în timpul recentei probleme depistate în segmentul rusesc al Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după o scurgere accidentală, informează TASS şi Agerpres.

„Salutăm toată echipa americană, ei s-au comportat foarte demn în această situaţie şi ne-au întins o mână pentru a ne ajuta. Însă eu sper că vom rezolva problema prin propriile mijloace”, a declarat Iuri Borisov într-o discuţie cu cei trei cosmonauţi ruşi prezenţi la bordul ISS – Serghei Prokopiev, Dmitri Petelin şi Anna Kikina. „Sper că acest mic incident care s-a produs la sistemul de reglare a temperaturii (în capsula Soyuz MS-22) nu a avut vreun efect asupra moralului vostru şi capacităţii voastre de a vă păstra sângele rece”, a continuat el, potrivit unei transcrieri publicate de Roscosmos.

„Aţi dat un exemplu lumii întregi despre felul în care trebuie să lucrezi în condiţiile cele mai îngrozitoare şi mai dificile. Sper că mulţi dintre politicieni vor învăţa o lecţie”, a adăugat Borisov.

Scurgerea de pe Soyuz MS-22 s-a produs miercurea trecută atunci când cosmonauţii ruşi Serghei Prokopiev şi Dmitri Petelin se pregăteau pentru o ieşire în spaţiu, care a fost în cele din urmă anulată.

Vezi mai multe amănunte pe hotnews.ro

Comentarii