Joe Biden promite că va injecta 700 de miliarde de dolari în economie dacă va ajunge preşedinte

joi, 09 iulie 2020, 20:00
2 MIN
 Joe Biden promite că va injecta 700 de miliarde de dolari în economie dacă va ajunge preşedinte

Joe Biden a promis joi să injecteze 700 de miliarde de dolari pentru a revigora producţia americană după criza coronavirusului, un plan care va concura programul economic al lui Donald Trump, adversarul său la alegerile prezidenţiale din noiembrie, potrivit AFP.

Candidatul democrat la Casa Albă, care se luptă să-şi relanseze campania întreruptă de pandemie, trebuie să prezinte joi după-amiază o parte din acest plan, în timpul unei vizite la o fabrică din Dunmore, Pennsylvania, un stat-cheie în care speră să-l învingă pe Donald Trump pe 3 noiembrie. Acest program ambiţios prevede crearea a peste cinci milioane de locuri de muncă şi înlocuirea celor pierdute de criza Covid-19 care a decimat economia americană şi a făcut 18 milioane de şomeri.

Acesta combină investiţiile în industria naţională şi în cercetare, independenţa faţă de furnizorii străini, asistenţa pentru întreprinderile mici şi o mai mare libertate pentru angajaţi de a se alătura unui sindicat. Joe Biden „nu acceptă părerea defetistă că forţele automatizării şi globalizării ne fac incapabili să păstrăm locuri de muncă bine plătite şi să creăm mai mult în Statele Unite”, spune echipa de campanie a fostului vicepreşedinte, care este susţinut de mai multe organizaţii sindicale.

"Industria americană a fost arsenalul democraţiei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi trebuie să facă parte din arsenalul prosperităţii americane astăzi, contribuind la refacerea economică a familiilor muncitoare", a adăugat acesta în prezentarea planului. Cu acest proiect, Biden speră să risipească îndoielile cu privire la capacitatea sa de a gestiona economia americană, în faţa miliardarului Trump.

SURSA: hotnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii