La Iaşi au început racolările: PSD anunţă prima recoltă de traseişti pe 2024, de la PMP şi USR

duminică, 18 februarie 2024, 12:29
2 MIN
 La Iaşi au început racolările: PSD anunţă prima recoltă de traseişti pe 2024, de la PMP şi USR

Chiar dacă încă nu se știe sigur dacă alegerile locale vor avea loc la termen, în septembrie, sau comasate cu alegerile europarlamentare, în iunie, partidele politice își strâng deja rândurile. 

Dacă, anul trecut, cei de la PNL anunțau că primarul Movilenilor – Constantin Hodoroabă, de la USR – urmează să candideze sub stindardul liberal, acum anunță și cei de la PSD două viitoare transferuri: un alt primar USR, Leon Bălteanu, de la Mircești, și vicele cu atribuții de primar de la Gorban, Silviu, Isari, PMP.

Pe de altă parte, potrivit unui anunț făcut de Organizația Județeană a PSD Iași, actualii primari ai partidului de la Răducăneni și Ruginoasa, Viorel Ilie, respectiv Dănuț Nechifor, nu vor mai candida pentru un nou mandat în tabăra social-democraților, în locul lor asumându-și intrarea în competiția electorală alți candidați.

"Am încredere că facem cele mai bune alegeri. Vom propune candidați care întrunesc majoritatea aprecierilor comunităților locale. Avem deja un exemplu foarte clar: medicul neurochirurg Lucian Eva este candidatul propus de organizația noastră pentru alegerile europarlamentare. Vă mai ofer alte exemple. La Răducăneni și Ruginoasa, tinerii noștri candidați pentru funcția de primar vor fi inginerul Radu Ionuț Balint (35 de ani) și viceprimarul Ionuț Pristăvița (47 de ani). De asemenea, la Gorban și Mircești, actualii primari Silviu Isari (38 de ani) și inginerul Leon Bălteanu (40 de ani) vor promova valorile social-democrate. Sunt măsurători sociologice care certifică pentru ei încrederea masivă a oamenilor de acolo.", a transmis PSD Iași.

Viorel Ilie s-a arătat surprins de decizia anunțată la Iași și ne-a spus că va lua în calcul să se înscrie în cursa pentru un nou mandat la Primăria Răducăneni, independent sau pe lista altui partid. La rândul lui, Dănuț Nechifor ne-a spus că, deși este în PSD din vremea când organizația ieșeană era condusă de Ion Solcanu, cei de la Iași preferă să nu mai meargă cu el în următorul mandat. „Voi decide dacă voi opta pentru un alt partid sau voi candida independent”, ne-a spus el.

Dănuț Nechifor este la al doilea mandat, iar PSD a anunțat că actualul viceprimar, Ionuț Pristăvița, va fi candidatul partidului la locale. În locul lui Viorel Ilie, în funcție tot din 2016, PSD îl preferă pe Radu Ionuț Balint, în prezent consilier local.

Odată cu aceste schimbări, organizația ieșeană a PSD a anunțat înscrierea în partid  a 80 de noi membri și că evenimente de acest fel vor urma în perioada următoare în județ. 

Comentarii