La Spitalul de Copii este funcţională noua secţie de chirurgie plastică

vineri, 02 aprilie 2021, 01:57
1 MIN
 La Spitalul de Copii este funcţională noua secţie de chirurgie plastică

Începând de ieri, în cadrul Spitalului de Copii „Sf. Maria“ a fost înfiinţată noua Secţie de chirurgie plastică, ce include şi Unitatea funcţională de arşi care are zece paturi pentru copiii cu arsuri şi două paturi de Terapie Intensivă pentru cazurile grave. De asemenea, a fost înfiinţată şi o linie de gardă continuă destinată chirurgiei plastice.

„Până acum, copiii cu arsuri se internau în Secţia de Chirurgie Pediatrică şi se ocupau colegii noştri de la chirurgie plastică. Nu se schimbă nimic în strategia de tratament, rămâne la fel, dar acum colegii noştri de la chirurgie plastică se vor ocupa exclusiv de aceşti pacienţi“, a explicat dr. Rani Alagha, directorul medical al spitalului.

Astfel, odată cu înfiinţarea Secţiei de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă cu 30 de paturi, garda cu chemare de la domiciliu a fost înlocuită de gardă continuă, reprezentanţii spitalului explicând că adresabilitatea este mare pe acest sector. De asemenea, aceştia mai spun că în fiecare an la spital se internează în medie 160 de pacienţi cu arsuri, din care peste 10% sunt pacienţi cu arsuri de peste 40%, iar peste 35% au arsuri pe o suprafaţă corporală de peste 30%.

O altă modificare de la 1 aprilie este transformarea gărzii de la ORL din gardă continuă în gardă cu chemare de la domiciliu. Această modificare vine după o analiză a cazurilor rezolvate în ultimii ani, de unde a rezultat o incidenţă foarte scăzută, nefiind justificată din punct de vedere medical şi financiar garda continuă. În anul 2019 au fost 14 cazuri rezolvate în gardă, iar în 2020 au fost doar 8 pacienţi care aveau blocat un corp străin în căile respiratorii şi care reprezentau o urgenţă medico-chirurgicală.

Comentarii