La treabă, pe sintetic

miercuri, 06 ianuarie 2021, 02:43
2 MIN
 La treabă, pe  sintetic

 

Poli nu se mai poate antrena pe terenul Copou II, care fusese recent reparat capital

 

În vara lui 2019, la insistenţele antrenorului de atunci al Politehnicii, Mihai Teja, Primăria Municipiului Iaşi a demarat ample lucrări de refacere a celor două terenuri de fotbal din Copou. Mai întâi s-a lucrat la terenul de antrenament, care, după multe retuşuri, derulate pe parcursul unei lungi perioade, a ajuns să arate bine pentru câteva luni. Apoi, a fost reparată capital suprafaţa de joc a stadionului “Emil Alexandrescu”, chiar cu preţul ca Poli să e umple de ridicol, jucând la Botoşani un meci cu echipa locală, programat pe teren propriu! Şi aici au fost probleme, gazonul “principal” arătând bine după mai mult timp. Şi financiar Iaşul a plătit mult lucrările absolut necesare pentru o echipă de primă ligă. Conform unor surse, cele două terenuri au scos din bugetul municipalităţii circa 350 000 de euro.

Din nefericire, rulourile de gazon montate s-au deteriorat destul de repede, iar cele două terenuri au arătat jalnic anul trecut. Iaşul a ajuns să fie ţinta ironiilor reprezentanţilor unei echipe comunale, Clinceni, la finalul ultimului meci disputat pe arena “Emil Alexandrescu” în 2020, când suprafaţa de joc a fost sub orice critică. Apoi, deşi antrenorul Daniel Pancu nu este mofturos, ieri s-a luat decizia de mutare a antrenamentelor din Copou, după ce terenul II, care a fost mult timp foarte prost, a devenit efectiv impracticabil. Drept urmare, Poli s-a pregătit pe terenul sintetic din cadrul Complexului “Tineretului”, unde s-ar putea derula antrenamentele şi în perioada următoare. Şi aici sunt însă ceva semne de îngrijorare deoarece terenul amintit, reparat şi el recent după ce Primăria a amenajat infrastructura iar Federaţia Română de Fotbal a donat un covor performant, are probleme majore cu scurgerea apei. Astfel, nu de puţine ori şi arena din Dealul Abatorului a fost impracticabilă după renovarea recentă

Trăgând linie, multe semne de întrebare la care ar trebui date urgent nişte răspunsuri! Şi multă îngrijorare pentru o echipă care are probleme majore legate de locul de antrenament înaintea unui start de retur crâncen, cu opt meciuri de campionat într-o lună.

 

foto: www.politehnicaiasi.ro

Comentarii