Laude de la Primărie pentru Mircea Rednic

joi, 02 aprilie 2020, 01:43
2 MIN
 Laude de la Primărie pentru Mircea Rednic

 

Mihai Chirica a trimis ieri o scrisoare deschisă, în care apreciază atitudinea antrenorului Politehnicii Iaşi

 

„Ziarul de Iaşi” a publicat marţi un articol, „Jos pălăria pentru Mircea Rednic”, în care a fost apreciată atitudinea antrenorului Politehnicii Iaşi în perioada în care a lucrat în Copou. Printre altele, au fost amintite câteva elemente: împrumutul de 100 000 de euro făcut de tehnician într-un moment greu al clubului; donarea unor sume consistente către fotbalişti, colaboratori, angajaţi; acceptarea fără rezerve a măsurii de tăiere drastică a salariilor, luată de conducere pentru perioada de întrerupere a activităţii, şi implicarea în liniştirea spiritelor jucătorilor.

Gesturile lui Rednic au fost apreciate de multă lume, inclusiv de primarul Iaşului, Mihai Chirica. Acesta a reacţionat ieri, când a trimis următoarea scrisoare deschisă către antrenorul lui Poli: „După excelentele rezultate înregistrate de către Politehnica Iaşi în primele etape din play-out, la care se adaugă superba calificare în semifinalele Cupei României, publicul ieşean a revenit la viaţă, recăpătându-şi speranţa şi încrederea în frumuseţea fotbalului, cea mult admirată de inimile a mii de suporteri. Contribuţia domniei voastre la aceste reuşite a fost evidentă. Echipa şi-a recâştigat forţa moralului, a înţeles că numai dăruind totul pentru culorile clubului şi întreaga suflare a fanilor alb-albaştri, Iaşul poate renaşte fotbalistic pe harta României. Din păcate, parcursul atât de frumos al Politehnicii a fost întrerupt de măsurile extreme şi necesare de protejare a populaţiei în faţa pandemiei de coronavirus. Însă abia în vremurile de restrişte se pot vedea caracterele alese. Acceptarea de către domnia voastră, în aceste timpuri grele, a reducerii veniturilor financiare furnizate de club, în condiţiile în care, în perioade la fel de strâmtorate pentru Politehnica, aţi sprijinit material evoluţia echipei, reprezintă un gest de o nobleţe pe care permiteţi-mi să o apreciez cu admiraţie. Sunt convins că, după încheierea acestei nedorite pauze competiţionale, veţi reveni în Copou cu aceeaşi deschidere şi dovedit ataşament pentru Politehnica, pentru Iaşul care vă respectă şi vă susţine încrezător în noi şi noi succese. Vă rog să primiți mulţumirile mele pentru tot ceea ce faceţi la acest club minunat al Iaşului, împreună cu deplina mea susţinere în proiectele de revenire a fotbalului ieşean în zona profesionalismului generator de performanţă”.

Mircea Rednic a devenit antrenorul Politehnicii Iaşi la începutul acestui an, el fiind sub contract cu gruparea ieşeană până în vară.

 

Comentarii