Lotul cu care Poli începe campionatul: Iaşul a renunţat la un jucător adus în iarnă. Care sunt gândurile lui Grozavu?

joi, 18 ianuarie 2024, 02:50
3 MIN
 Lotul cu care Poli începe campionatul: Iaşul a renunţat la un jucător adus în iarnă. Care sunt gândurile lui Grozavu?

Politehnica Iaşi pune punct astăzi celui de-al doilea cantonament al iernii, derulat, începând de vinerea trecută, la Bucureşti după mini-stagiul de pregătire centralizată de la Iaşi, care a avut loc între 5 şi 9 ianuarie. Reamintim, în ultimele zile, trupa antrenată de Leo Grozavu (FOTO) a stat la un hotel de patru stele din capitală, s-a antrenat în Ghencea şi a disputat două meciuri amicale: 1-1 (0-0) cu Dunav Ruse (Bulgaria, Liga a II-a), pe unul din terenurile de antrenament ale CSA Steaua, şi 4-2 (3-0) cu FC U 1948 Craiova (Liga I), la Buftea.

Astăzi, Poli va pleca la Braşov, unde va sta peste noapte, iar mâine va juca prima partidă oficială din 2024, la Sfântu Gheorghe, cu Sepsi. Duelul cu gruparea din Covasna, primul al etapei a XXII-a a Ligii I de fotbal, va începe la ora 17:00.

27 de jucători la start

Din lotul pe care Grozavu se va baza în startul acestui an nu va mai face parte una din achiziţiile iernii, Cătălin Căpăţînă. Adus de la CSM Reşiţa (Liga a II-a), portarul format de Sepsi Sfântu Gheorghe nu a confirmat şi va face cale întoarsă la gruparea reşiţeană. În locul lui, al treilea portar al lotului ieşean va fi, deocamdată, juniorul Teodor Cotea, care a prins şi ultimele zile ale cantonamentului din Bucureşti. Ceilalţi 24 de jucători care au lucrat în capitală au fost: Lung, Ailenei (portari); Todoroski (Zalaegerszeg, Ungaria I), Martac, Ilie, Katanec, Samayoa, Bouhenna (Ionikos Nikeas, Grecia II), Core (Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Liga a II-a), Ispas, Ştefanovici (fundaşi); Marchioni, Itu, Jatoba, Ion, Allanzinho (FC Santos, Brazilia 2), Saghiri (Viktoria Koln, Germania III), Farcaş, Hrib, V. Ilie (mijlocaşi);  Ilieș, Harrison, Buş, Gheorghiţă (atacanţi).

Roman şi Bordeianu, accidentaţi, au rămas acasă, ei urmând a absenta la Sfântu Gheorghe.

Pe lista de transferări sunt Jankov, Belu-Iordache, Tincu, Vaşvari, Vojtus, A. Dumitru. Itu va rămâne în Copou, deşi şi el fusese pus pe lista neagră iniţial.

Luis Phelipe a fost vândut luna trecută la FCSB, A. Ciobanu a trecut la FC Voluntari, iar Boakye (Olmaliq – Uzbekistan I), care a semnat cu Poli, nu s-a prezentat la echipă.

Concluziile lui Grozavu la final de cantonament

Antrenorul Politehnicii s-a declarat mulţumit de modul în care echipa a lucrat în această iarnă: „A fost o perioadă utilă, toată lumea s-a pregătit foarte bine, ne-am atins obiectivele. Sunt mulţumit de noii veniţi, însă e prematur să-i folosim de la început, nu am avut timp suficient să-i integrăm în doar două săptămâni de pregătire. Jucătorii noi au caracter bun, s-au acomodat cu colegii, dar mai au nevoie de timp. Mai căutăm jucători, pentru a completa lotul”. Tehnicianul a negat spusele şefilor clubului, care anunţaseră că Poli s-a antrenat în România pentru a face economii: „Nu am rămas acasă pentru cantonament din considerente financiare, ci ca urmare a celor pe care le-am trăit anul trecut, când am pierdut multe zile pe drumul spre Turcia”.

Grozavu a mai spus că „meciul cu Sepsi va fi dificil, dar avem speranţe. Ne vor lipsi Roman şi Bordeianu, însă cei ce intră au şansa lor. Sepsi e câştigătoare a Supercupei, are buget consistent, condiţii bune, vor să acceadă în play-off. Sunt favoriţi, însă ne batem pentru şansa noastră”.

Politehnica va reveni în Iaşi vineri, după meciul de la Sfântu Gheorghe. 

Comentarii