Lumina sfântă nu mai ajunge în Suceava. Nu a fost aprobată aterizarea avionului

vineri, 17 aprilie 2020, 10:03
1 MIN
 Lumina sfântă nu mai ajunge în Suceava. Nu a fost aprobată aterizarea avionului

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat într-o postare pe Facebook că în oraş sunt peste 1.300 de persoane infectate cu noul coronavirus. Pentru a opri răspândirea virusului, autorităţile nu mai aduc Lumină Sfântă de la Ierusalim şi nici nu mai împart lumina pascală în oraş, în noaptea de Înviere.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a arătat, într-o postare pe contul său de Facebook, că-n contextul carantinei, Lumina Sfântă de la Ierusalim nu va mai fi adusă la Suceava. În plus, acţiunea de împărţire a Luminii programată iniţial pentru sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 20.00, a fost anulată.

”În urma discuţiilor avute cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, având în vedere că nu se mai aduce Lumina Sfântă la Suceava (NU a fost aprobată aterizarea avionului pe Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava), nu ne încadrăm în prevederile Articolului 3 din Acordul încheiat între Ministerul Afacerilor Interne şi Biserica Ortodoxă Română. Nu se poate împărţi Lumina Sfântă la ora 24:00 pentru că se încălcă Acordul. Dimineaţa, la finalul slujbei, se poate împărţi pâinea binecuvântată (Sfintele Paşti) de către voluntari şi de către personalul clerical. Articolul 2 din Acord prevede că va fi distribuită la domiciliul credincioşilor în prima zi de Paşti, la solicitarea acestora”, se arată în postarea primarului Lungu.

Edilul le-a recomandat credincioşilor ortodocşi ca în noaptea de Înviere să aprindă o lumânare de la candela din casă.

Comentarii