Mâine, ceremonie importantă la catolici: vor fi hirotoniţi opt diaconi

vineri, 07 decembrie 2018, 22:14
2 MIN
 Mâine, ceremonie importantă la catolici: vor fi hirotoniţi opt diaconi

Mâine, catolicii din Iaşi sunt invitaţi la o ceremonie importantă, opt persoane urmând a fi hirotonite întru diaconat în cadrul solemnităţii Neprihănitei Zămisliri. Liturghia care va precede această ceremonie este programată pentru ora 11, întregul eveniment având loc la Catedrala „Sfânta Maria, Regină“ din Iaşi, la aceasta participând inclusiv Preasfinţitul Anton Coşa, episcop de Chişinău. 

Liturghia va fi oficiată de către Preasfinţitul Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar dintre candidaţii pentru hirotonire, şapte sunt studenţi din anul al VI-lea de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif“, iar unul dintre ei este din Congregaţia „Iosefinii lui Murialdo“. Astfel, şase dintre ei vor sluji în Dieceza de Iaşi, iar unul în Dieceza de Chişinău. „Ca pregătire pentru acest eveniment, în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie, candidaţii la diaconat participă la o săptămână de exerciţii spirituale, la mănăstirea carmelită din Luncani, judeţul Bacău, ţinute de către pr. Ioan Balan, formator la Seminarul «Sfântul Iosif» Bacău.

Pentru o pregătire mai profundă pentru acest moment, în seara precedentă hirotonirii lui întru diaconat, vineri, 7 decembrie, de la ora 19, în Catedrala «Sfânta Fecioară Maria, Regină», va fi un moment de rugăciune vocaţională pentru noii diaconi, dar şi pentru tinerii care discern chemarea Domnului în viaţa lor“, au precizat reprezentanţii Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi. La finalul liturghiei şi a ceremoniei de sâmbătă, candidaţii vor depune o profesiune de credinţă, un jurământ de fidelitate şi declaraţia de asumare a obligaţiilor vieţii preoţeşti, pe care sunt chemaţi să le facă în faţa comunităţii ecleziastice. Alţi doi studenţi de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif“ din Iaşi care se pregătesc pentru a sluji în Arhidieceza de Bucureşti vor fi hirotoniţi diaconi în aceeaşi zi, pe 8 decembrie, în Catedrala „Sfântul Iosif“ din Bucureşti.

 

 

Comentarii