Mama a vărsat oala cu ciorbă fierbinte peste copilul de 1 an. Medicii îl tratează la ATI

marți, 13 septembrie 2022, 01:49
2 MIN
 Mama a vărsat oala cu ciorbă fierbinte peste copilul de 1 an. Medicii îl tratează la ATI

Specialiștii în chirurgie plastică de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași au intervenit duminică, 11 septembrie, la un caz extrem de grav adus de urgență din județul Neamț, localitatea Urecheni. 

Mama unui copil de 1 an a vărsat peste el, din greșeală, o oală fierbinte cu ciorbă, iar micuțul a suferit arsuri de gradul al II-lea și al III-lea pe 40% din suprafața corporală. Au intervenit echipajele de prim ajutor și a fost transportat la Compartimentul de Primire a Urgențelor de la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț, iar de acolo s-a decis transferul micuțului la Iași.

„Copilul în vârstă de un an a suferit un accident casnic, mama a vărsat oala cu supă peste el, accidental, a fost internat în Unitatea Funcțională de Arși ATI cu diagnosticul de arsură prin contact cu lichid fierbinte, grad II-III, extremitate cefalică, trunchi, membre superioare, aproximativ 43% din suprafața corporală”, a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonator al secției de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului „Sf. Maria” din Iași.

Prognosticul este rezervat

Aceasta a precizat că în momentul de față prognosticul este rezervat, nu se poate spune că micuțul este în afara oricărui pericol, dar că personalul medical speră la o evoluție favorabilă.

„În prezent pacientul este intubat oro-traheal, ventilat mecanic. În cursul serii de ieri (n.red. duminică) s-a efectuat tratamentul chirurgical primar al leziunilor de arsură, pansament cu presiune negativă. Se continuă în secția ATI tratamentul de suport al funcțiilor vitale”, a completat dr. Sidonia Susanu.

Medicii atrag atenția că numărul de cazuri de arsuri în cazul copiilor lăsați nesupravegheați sau implicați în accidente domestice a început să crească din ce în ce mai tare în ultimii ani și atrag atenția părinților să fie atenți, în special atunci când au în casă lichide fierbinți, fiindcă riscul de producere a unor afecțiuni pe termen lung în urma arsurilor este foarte mare. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii