Managerul de la Socola stă cu bagajele la uşa: mai e sau nu director? „Zic să mai asteptaţi câteva zile”

vineri, 05 martie 2021, 02:50
2 MIN
 Managerul de la Socola stă cu bagajele la uşa: mai e sau nu director? „Zic să mai asteptaţi câteva zile”

Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi a rămas, temporar, fără conducere, după ce interimatul managerului, Bogdan Şaramet, a expirat la finalul lunii trecute, iar Ministerul Sănătăţii nu a clarificat situaţia: nu a numit un alt interimar, nu a prelungit actualul interimat şi nici nu s-a pus problema scoaterii postului la concurs. 

Problema managerului unităţii medicale nu este una individuală, la nivelul ţării fiind mai multe spitale aflate în aceeaşi situaţie: cum în timpul pandemiei au fost blocate toate concursurile de angajare, mai multe interimate s-au finalizat şi nu au mai fost prelungite automat. „Ziarul de Iaşi” a luat legătura cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii pentru a clarifica exact situaţia, dar până în momentul de faţă aceştia nu au furnizat un punct de vedere.

Contactat telefonic, managerul de la „Socola”, Bogdan Şaramet, a confirmat speţa. „Da, este o situaţie destul de incertă, eu sunt de părere să mai aşteptaţi câteva zile până va veni un răspuns de la Ministerul Sănătăţii. Ceea ce pot să vă spun este că sunt mai multe spitale din ţară în aceeaşi situaţie”, a declarat Bogdan Şaramet. Aceasta nu este prima problemă pe care o are managerul de la „Socola” cu concursul de angajare pe post. În luna august a anului trecut acesta a susţinut concursul pentru funcţia de manager pe care l-a promovat.

O lună mai târziu, în septembrie 2020, când aştepta să îi vină numirea pe post, Ministerul Sănătăţii a luat decizia să anuleze concursul, fiind tot o măsură luată pentru mai multe unităţi medicale din ţară. Motivul era similar cu cel de astăzi: ele au fost organizate ilegal, în starea de alertă, când nu era permis acest lucru. Astfel, timp de şase luni de zile, Bogdan Şaramet a fost manager interimar al Institutului „Socola”, până la finalul lunii februarie, când i-au expirat cele şase luni de interimat.

Comentarii