Mâncând în ploaie. La „motivul deplasării” am scris că „ne deplasăm ca să stăm pe iarbă”

marți, 05 mai 2020, 07:04
3 MIN
 Mâncând în ploaie. La „motivul deplasării” am scris că „ne deplasăm ca să stăm pe iarbă”

* Început de mai muncitoresc: e vreme de molimă şi vreme nefavorabilă, argumente solide pentru ca oamenii să rămână izolaţi în casele lor; totuşi, există compatrioţi în sufletele cărora anumite obiceiuri s-au înşurubat atât de tare, încât nici ameninţarea cu amenda nu le poate demonta. Am completat o nouă declaraţie şi am ieşit afară, în ploaie, să vedem dacă există români la iarbă verde; am văzut:

– Bună ziua! Ce faceţi aici, afară, la vremea asta, pe iarba udă?

– Da, o fi udă, dar e verde întâi de toate. Stăm pe ea şi mâncăm mici în mod legal, cu acte în regulă. Cum era filmul ăla vechi, "Cântând în ploaie", numai că la noi titlul ar fi "Mâncând în ploaie". Suntem trei, în familie, şi avem declaraţiile completate.

– Ce aţi scris în declaraţii?

– La "motivul deplasării" am scris că "ne deplasăm ca să stăm pe iarbă" şi "activitate fizică individuală în apropierea locuinţei"…

– Care e activitatea asta fizică? Văd că staţi pe iarba verde şi udă şi mâncaţi şi beţi!

– Matale ştii ce muşchi faci când cari geanta asta cu cinci peturi mari de bere?

– Dar pe ploaia asta mai bine stăteaţi în casă şi făceaţi micii în cuptor, nu?

– Micii s-au udat, dar nutriţioniştii zic că e mai indicată carnea fiartă decât pe grătar!

– I-aţi fiert??

– N-am reuşit să facem focul, dar măcar ploaia i-a decongelat. Sunt mai sănătoşi aşa decât fierţi, că nu-şi pierd vitaminele şi ce mai au ei, bicarbonat, usturoi…

– Staţi în ploaie şi mâncaţi pastă de mici crudă şi udă, nu?

– Scobitorile sunt uscate şi nici la muştar n-a ajuns apa! Pâinea s-a udat, dar aşa e şi mai uşor de mestecat şi ţine de sete! Cum stăm aşa, scăpăm şi de covizi, că am citit pe un site că covizii nouăşpe alunecă de pe trup, când e umezeală.

– Văd că doar soţia dumneavoastră poartă mască. Dumneavoastră de ce nu purtaţi?

– Ea poartă ca să nu simtă mirosul meu de bere, că nu-i place; eu nu port, fiindcă nu pot bea bere prin mască. Şi fiul meu are mască, dar tocmai a plecat cu ea să vâneze guguştiuci. A descoperit că masca merge şi ca praştie, că are elastice şi pânză.

– N-ar fi mai bine să mergeţi acasă, ca să nu răciţi? Asta ar mai trebui, să începeţi să strănutaţi şi să tuşiţi, să faceţi febră şi să creadă lumea că aveţi COVID-19!

– Mi-am propus să beau o bere la iarbă verde; până nu termin treaba nu plec. Sincer să fiu, de-abia aştept să răcesc şi să încep să tuşesc şi să strănut prin bloc, să văd ce feţe au să facă nesimţiţii de vecini, mai ales alde Popescu de la zece! Să mă vadă că strănut pe butoanele liftului şi de-aia să urce pe scări! Să stea toţi două săptămâni cu teamă că au luat-o de la mine

Comentarii