Marea unire a grenadierilor

joi, 14 aprilie 2022, 01:43
2 MIN
 Marea unire a grenadierilor

 

Tânărul de 19 ani Magnus Sheffield a câştigat cursa ciclistă din Brabant, cu sprijinul colegilor de la INEOS

*Cursa semiclasică „De brabantse Pijl”(Săgeata din Brabant), desfăşurată între localităţile belgiene Leuven şi Overijse, pe distanţa a 205,1 km, s-a încheiat cu victoria unui rutier american de 19 ani, Magnus Sheffield, ajutat copios de coechiperii săi de la INEOS, Ben Turner, Tom Pidcock. Sheffield a avut un ecart de 37 de secunde, faţă de al doilea şi al treilea clasat, francezii Benoît Cosnefroy (AG2R) şi Warren Barguil (Arkea). Cosnefroy a ocupat pentru a doua oară o poziţie secundă, după cea de la Amstel Gold Race, când a fost învins la fotofiniş tot de un ciclist de la INEOS, veteranul polonez Michal Kwiatkowski.

,Dincolo de sincronizarea aproape perfectă a „grenadierilor” cursa a avut parte de câteva incidente neplăcute. Mai întâi, în momentul anunţării ultimului tur de circuit, o maşină a echipei Quick Step a intrat din greşeală într-un grup de ciclişti, printre cei căzuţi fiind chiar vedeta pomenitei echipe, francezul Julian Alaphilippe. Din fericire, nici „Juju” nici ceilalţi ciclişti afectaţi n-au avut probleme majore ei reluând cursa. Aproape de linia de sosire, tânărul star belgian de la Quick Step, Remco Evenepoel, s-a pomenit cu o surpriză din partea conaţionalului său Tim Wellens (Lotto Soudal) care i-a tăiat calea în plin sprint final. Wellens a ieşit pe locul IV, Remco pe locul VII şi a făcut apel. Wellens a fost declasat cinci poziţii, iar Remco a urcat un loc.

* Italienii colecţionează în Turul Siciliei. După o primă etapă cu podium 100% italian, acelaşi lucru s-a repetat şi în runda a doua. Damiano Caruso s-a impus la un sprint dintr-un grup redus, devansându-i pe conaţionalii Vincenzo Nibali şi Domenico Pozzovivo. Aceeaşi ordine este acum şi în ierarhia generală, Caruso având patru secunde avans faţă de Nibali şi şase faţă de Pozzovivo.

*Argentinianul Eduardo Sepulveda (Androni) este câştigătorul surpriză al etapei a patra din Turul Turciei, cu finiş în căţărare. Argentinianul a atacat cu 4,5 kilometri rămaşi din ascensiunea finală şi nu a mai putut fi ajuns până la final. Patrick Bevin şi Harm Vanhoucke au completat podiumul. În urma succesului de azi, primul după 6 ani, Sepulveda a devenit lider la general. Cel mai bine clasat rutier roman a fost Cristian Răileanu, locul 35.

 

 

 

Comentarii