Medic: Sunt suspiciuni de fraudă la concursul de director al Spitalului „Sf. Spiridon”

sâmbătă, 28 august 2021, 01:52
2 MIN
 Medic: Sunt suspiciuni de fraudă la concursul de director al Spitalului „Sf. Spiridon”

Medicul primar Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant, a depus o acţiune în Contencios Administrativ prin care solicită suspendarea concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Spiridon". Aceasta susţine că au existat încă de la început suspiciuni de fraudare din partea actualului manager interimar, Daniel Timofte, şi el candidat pentru un manadat la conducerea instituţiei.

 “Acest calendar, de la început, nu a fost respectat. Este o evidentă încercare de fraudare a acestui concurs. Deşi, iniţial, comisia de concurs a admis că toate dosarele sunt valabile, ulterior s-a făcut o contestaţie asupra numărului de pagini ale proiectelor de management, deşi aceste proiecte au fost afişate pe site-ul spitalului şi toate aveau acelaşi număr de pagini. Întrebarea este: de unde deţine contestatarul informaţii că aceste dosare ar avea un număr mai mare de pagini dacă ele au fost secrete şi sigilate şi se presupune că au fost la comisia de concurs? Pe baza căror documente îşi susţine aceste afirmaţii? Pe de altă parte, dacă s-ar fi respectat calendarul de concurs, aceste proiecte ar fi fost afişate pe data de 26 august, şi nu pe data de 20 august. De la început s-a plecat de la ideea fraudării acestui concurs întrucât aceste dosare sunt depuse la secretariatul spitalului, secretariat al managerului actual, Daniel Vasile Timofte, care oricum este ilegal menţinut pe funcţie deoarece interimatul a expirat în luna iunie şi a fost prelungit ilegal cu condiţia de a organiza acest concurs. Un alt aspect care vreu să îl sesizez este că toată conducerea spitalului, manager, director medical, director de îngrijiri, secretare este asigurată de persoane din Clinica a III-a Chirurgie", a declarat Raluca Neagu Movilă. Aceasta a adăugat că în cazul în care v-a avea câştig de cauză, va solicita anularea concursului şi organizarea unuia nou, dar fără ca Daniel Timofte să fie manager interimar şi organizator.

Citește și: UPDATE: Concursul de manager al celui mai mare spital din Moldova: cea mai “piloasă” candidată, eliminată

Precizăm că la concursul pentru ocuparea funcţiei de manager al spitalului s-au încris Daniel Timofte, actualul manager, Raluca Neagu Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant , ec. Ioan Bârliba, fost manager al spitalului şi juristul DSP, Vasile Rusu. Împotriva celor trei, Daniel Timofte a depus o contestaţie la comisie. A fost admisă doar contestaţia cu privire la numărul de pagini al proiectului de management al Ralucăi Neagu Movilă, aceasta fiind eliminată din concurs. Restul candidaţilor urmează să susţină în faţa comisiei proiectul de management pe 1 septembrie. Într-un comunicat de presă, transmis ieri seară, managerul interimar Daniel Timofte respinge acuzele pe care le consideră "complet nefondate" şi "fără bază legală".

Replica managerului Daniel Timofte la acuzațiile Ralucăi Movilă poate fi citită AICI

Comentarii