Mii de români nu au putut intra în Marea Britanie în 2021. Reprezintă peste jumătate dintre europenii respinși la graniță

vineri, 14 ianuarie 2022, 13:40
1 MIN
 Mii de români nu au putut intra în Marea Britanie în 2021. Reprezintă peste jumătate dintre europenii respinși la graniță

Numărul cetățenilor din Uniunea Europeană care nu au putut intra în Regatul Unit la Marii Britanii a crescut cu o treime.

Pe măsură ce Ministerul de Interne a intensificat controalele, numărul cetățenilor europeni opriți la graniță a urcat la 5.266 în al treilea trimestru al anului trecut, față de 3.955 în trimestrul precedent.

Cetățenii români reprezintă o majoritate covârșitoare a europenilor refuzați (56% din numărul total), urmați de bulgari – 10%, și polonezi – 7%, scrie cityam.com.Ministerul de Interne a întețit controalele la graniță începând cu 1 ianuarie 2021. De când Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, 12.515 de cetățeni UE au fost opriți la granița regatului, comparativ cu 1.150 în anul precedent.

Opriri pot apărea, de exemplu, dacă oficialii de frontieră au motive să creadă că un cetățean UE intră în Regatul Unit cu intenția de a lucra și nu deține statutul de imigrare relevant.

Cifrele arată că cetățenii UE din țările est-europene sunt controlați mai îndeaproape decât alte naționalități.

Sursa: stirileprotv

Comentarii