Miliardarul Beny Steinmetz, la un pas să fie adus în România să facă puşcărie

miercuri, 11 octombrie 2023, 20:00
1 MIN
 Miliardarul Beny Steinmetz, la un pas să fie adus în România să facă puşcărie

Omul de afaceri Beny Steinmetz este la o singură decizie distanţă să fie adus în România pentru a-şi executa pedeapsa după ce astăzi justiţia din Cipru a decis să-l predea autorităţilor române.

El fusese condamnat la 5 ani de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional. Ceea ce părea aproape imposibil de anticipat în urmă cu câteva luni este pe cale să devină realitate, iar unul dintre cei mai de calibru fugari de Justiţia română să fie adus pentru a-şi executa pedeapsa într-o închisoare din România. 

E vorba de omul de afaceri israelian, Beny Steinmetz, a cărui predare către autorităţile române a fost încuviinţată de cele cipriote. Steinmetz se sustrage executării pedepsei în România din 2020, de când a fost condamnat definitiv. 

Nume sonore cum este cel al lui Darius Vâlcov, fostul ministru al finanţelor publice din perioada guvernului condus de Liviu Dragnea, dar şi al unor cetăţeni mai puţin cunoscuţi au început să fie aduse în România pentru a-şi executa pedepsele definitive primite.  Newsweek România a mers recent pe urmele a 12 infractori români condamnaţi pentru fapte de corupţie sau omor care au decis să se refugieze în Italia în ultimii ani. 

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

 

 

Comentarii