Milioane de copii concepuţi în izolare: cele mai frecvente nume vor fi Covidiu şi Izoletta

marți, 07 iulie 2020, 07:00
3 MIN
 Milioane de copii concepuţi în izolare: cele mai frecvente nume vor fi Covidiu şi Izoletta

* Perioada de izolare a fost, vorba aia, "o vreme de numărat banii şi de făcut copii"; cum românii au terminat repede, prea repede, cu număratul banilor (unii au numărat doar până la zero), s-a trecut imediat la partea a doua: iată de ce şi ţara noastră se aşteaptă la o adevărată explozie de naşteri, prin decembrie şi ianuarie. Conform unui sondaj efectuat printre viitorii fericiţi părinţi, cele mai răspândite prenume care vor fi puse copiilor sunt Covidiu, pentru băieţei, şi Izoletta, pentru fetiţe.

* Avem ştiri proaspete de pe litoralul nostru, locul în care se înghesuie fără griji şi fără măşti zeci de mii de români: alaltăieri, nişte pescari ieşiţi cu barca în larg au scos în năvod o sirenă! De data asta, toţi specialiştii s-au pus de acord asupra faptului că este, într-adevăr, o sirenă reală şi nu un fake, nu o făcătură menită a stârni senzaţie; din câte se pare, sirena, foarte ruginită de la zăcut în apa mării, a aparţinut unui mic vapor, scufundat în zona respectivă în timpul războiului.

* Altă veste din aceeaşi zonă: deşi în acest an situaţia de pe litoral e una atipică, din pricina pandemiei şi a restricţiilor, mai există elemente de continuitate: marea, nisipul şi nămolul, scoicile şi guvizii, meduzele, algele şi preţul ridicat al berilor de la terase, prin comparaţie cu cel al berii la pet din magazine. Din fericire, geniul tehnic milenar al românilor nu s-a dezminţit: mii de compatrioţi descurcăreţi au cumpărat bere ieftină şi au umplut cu ea colacele şi vestele de înot ale copiilor! O vestă (sau un colac) este foarte uşor de transportat (vesta se îmbracă, iar colacul se ţine pe după umăr sau se dă de-a dura), iar când omul e întrebat de ospătarii de la terasă de ce tot stă cu gura la colac, în loc să comande bere de la ei, nu doar hamsii ieftine, acesta le răspunde că tocmai îl umflă!

* Că tot am pomenit despre faptul că românii se descurcă oriunde, mai ales la mare, trebuie să amintim şi cazul domnului Marcel Perciune: acesta se află în staţiune, pe litoral, împreună cu familia, şi, în urmă cu câteva zile, a rămas fără bani – plus că i s-a spart şi colacul pe care îl umplea în fiecare dimineaţă cu bere. Din fericire, el a avut o idee genială: şi-a uns cu nămol cei trei copii (în vârstă de patru, cinci şi zece anişori) şi a colindat cu ei plajele, strângând sume frumoase de la turiştii care au dorit să se fotografieze cu cele trei maimuţe fără cozi, dar care vorbesc! Cel mai mult a produs maimuţoiul mare, care cunoştea şi câteva poezii învăţate în şcoală. Vom reveni.

Comentarii