Mircea Rednic şi starea Politehnicii

joi, 11 iunie 2020, 01:43
3 MIN
 Mircea Rednic şi starea Politehnicii

 

Tehnicianul a prezentat un tablou al echipei , anunţând că vrea să îl legitimeze pe ex-dinamovistul Vlad Olteanu, aflat în izolare la Iaşi. Mircea Rednic şi-a manifestat susţinerea faţă de Ionuţ Popa, care trece prin clipe grele

 

Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă prin intermediul unei aplicaţii online. Antrenorul Mircea Rednic a abordat mai multe subiecte, conturând un tablou al echipei: A fost o perioadă dificilă. Noi am respectat regulile, jumătate din alte echipe – nu! Ne-am îndeplinit obiectivele fizice. Chiar dacă a fost singurul care nu a participat la antrenamentele online, Platini a ieşit bine la testele fizice! Şi cei patru care au revenit la echipă în această săptămână (n.r. – Luckassen, Breeveld, Cabral şi Klimavicius) sunt bine, vor merge la Ovidiu, cred că vor putea juca 30 de minute. Mihalache a făcut două săptămâni, una a lipsit, acum a revenit. La Bădic, care s-a reaccidentat, am renunţat. I-am dat nu ştiu câte şanse. Pe Radu voi conta până pe 30 iunie, când va reveni, cum îşi doreşte, la CFR Cluj. Assulin, când îşi va reveni, va mai primi o şansă. Mai are un an contract, nu a vrut să plece. Accentul îl punem pe grup, pentru că, exceptându-l pe Cristea, nu avem jucători care să facă diferenţa. E bine că avem în lot jucători experimentaţi, vor şti să-şi gestioneze efortul într-o perioadă foarte solicitantă. Mai căutăm jucători pentru această perioadă, un fundaş stânga, care e în izolare, şi un fundaş central. Mi-aş fi dorit să jucăm măcar un amical. Am perfectat două, cu FC Botoşani, însă nu am găsit arbitri, iar Toni Heleşteanu (n.r. – directorul de scouting al Politehnicii, fost arbitru) s-a ascuns prin birou când l-am rugat să arbitreze el”.

Fundaşul stânga despre care Rednic a spus că se află în izolare la Iaşi este Vlad Olteanu. În vârstă de 24 de ani, jucătorul e liber de contract după despărţirea de Concordia Chiajna, el nereuşind să-şi găsească un angajament în Anglia, unde a fost în teste anul acesta. Fost internaţional de juniori şi tineret, Olteanu a mai jucat la FC Braşov, Dinamo, Sepsi, FC Voluntari şi Poli Timişoara.

Tehnicianul s-a referit şi la restricţii: “Va fi greu cu scuipatul. Portarilor le-am spus să-şi pună miere pe mănuşi, să nu mai scuipe în ele. Iar lui Habibou, care scuipă mereu, i-am zis să-şi ia o frapieră lângă el. În ce priveşte spectatorii, cred că s-ar putea juca cu ei. Să intre pe 20-30% din capacitatea arenei, să stea la vreo patru scaune distanţă”. Şeful băncii tehnice ieşene a avut trimiteri şi la disputa din semifinalele Cupei României, cu Sepsi: “Mi-aş fi dorit să joc cu Dinamo. Poate îi întâlnim în finală! Cu Sepsi, şansele sunt 50-50. E o echipă solidă, organizată, stabilă financiar”.

Un subiect special a fost legat de fostul antrenor al Politehnicii, Ionuţ Popa, care se află internat la Spitalul din Arad după ce a suferit marţi un stop cardiorespirator. “De când am venit la Iaşi, nu a fost meci după care să nu vorbim. M-a încurajat, a fost alături de mine. E un tip puternic, sper să depăşească şi această problemă majoră. Ar trebui să ne rugăm cu toţii pentru el” a spus actualul antrenor al Iaşului.

În ce priveşte meciul cu Viitorul, de duminică, Rednic a declarat: “Viitorul merita să joace în play-off. E o echipă bună, omogenă. Am pierdut greu cu ea, acum ne ducem să câştigăm. Important e să obţinem puncte, nu spectacolul. Obiectivul principal e menţinerea în prima ligă”. Disputa de la Ovidiu va începe la ora 17.

Foto; www.politehnicaiasi.ro

Comentarii