Multe și mărunte: Cristina Neagu versus Thailanda

marți, 11 februarie 2020, 02:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Cristina Neagu versus Thailanda

 

Thailanda va lua parte la turneul preolimpic de handbal feminin la care participă şi România, informează Federaţia Română de Handbal. După retragerea Chinei şi refuzul naţionalei Hong Kong de a participa din cauza coronavirusului, Thailanda a devenit cea de-a XII-a participantă la turneele preolimpice pentru Tokyo 2020. Echipa asiatică a fost repartizată în turneul care va avea loc în Muntenegru şi la care vor mai participa România, Norvegia şi ţara gazdă. Turneul preolimpic se va desfăşura în perioada 20-22 martie 2020.

O altă Raluca Olaru

Sportiva română Raluca Olaru a cucerit o medalie de aur şi două de argint, luni, la cat. 64 kg, în cadrul celei de-a şasea ediţii a concursului International de haltere , de la Taşkent, competiţie de calificare olimpică Silver Tokyo 2020, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere. Olaru s-a impus la stilul smuls, cu 95 kg, a ost a doua la aruncat, cu 113 kg, şi tot a doua la total, cu 208 kg.
Halterofila a fost condusă în concurs de antrenorul lotului olimpic, Doru Agache, iar ceremonia de premiere a fost oficiată de preşedintele FR de Haltere, Nicu Vlad, care ocupa şi funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere (IWF).

Cupa României rămâne la Cluj

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania a câştigat luni, pe teren propriu, Cupa României, după ce a învins în finala competiţiei campioana en-titre, CSM Oradea la Turneul Final Four pe care l-a găzduit. U BT Cluj s-a impus cu scorul de 68-61 (34-29) şi a cucerit astfel trofeul pentru a patra oară, după ediţiile din 2016, 2017, 2018. La polul opus, CSM Oradea a jucat a cincea finală de Cupa României, însă fără a reuşit să cucerească trofeul nici de această dată.În semifinalele Turneului Final Four, găzduit de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj, CSM Oradea a trecut de Dinamo Bucureşti, cu 76-72, iar U BT s-a impus în faţa celor de la SCM Timişoara, cu 88-71.

Transferuri de ultimă oră

Dinamo Bucureşti şi Chindia Târgovişte au ajuns la un acord pentru transferul definitiv al fundaşului Laurenţiu Corbu (26 de ani) la clubul dâmboviţean, anunţă clubul dinamovist. Din vara anului 2015 la Dinamo, Laurenţiu Corbu a fost împrumutat sezonul trecut, timp de 6 luni, la St. Mirren (Scoţia) şi a adunat 55 de meciuri pentru Dinamo în toate competiţiile, 48 în campionat, 6 în Cupa României şi unul în Cupa Ligii. De asemenea, CFR Cluj a anunţat transferul mijlocaşului Răzvan Andronic, în vârstă de 20 de ani, de la FC Botoşani. Născut în Cluj, tânărul fotbalist a început fotbalul la Şcoala Ardealul, iar în septembrie 2018 s-a transferat la FC Botoşani. Pentru echipa din Moldova, el a jucat 18 meciuri şi a marcat două goluri.

„Ibra” nu ajunge!

Formaţia Internazionale Milano a învins, duminică seară, cu scorul de 4-2, echipa AC Milan, într-un meci din etapa a XXIII-a a campionatului Italiei. AC Milan a condus cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Rebic (’40) şi Ibrahimovic (‘45+1). Inter a marcat însă patru goluri în repriza a doua prin Brozovic (’51), Vecino (’53), De Vrij (’70) şi Lukaku (‘90+3). Inter Milano este lider în clasament, cu 54 de puncte, la egalitate cu Juventus Torino, care a fost învinsă cu 1-2 pe terenul echipei Hellas Verona. Pe poziţia a treia se află Lazio Roma, care are 53 de puncte.

Marele pasator

FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-2 (2-2), echipa Betis Sevilla, în etapa a XXIII-a a campionatului spaniol de fotbal LaLiga. Formaţia antrenată între 2017 şi 2019 de Quique Setien, acum la Barcelona, a condus de două ori, prin Sergio Canales ('6-penalty) şi Nabil Fekir '(26). La oaspeţi, Messi a oferit trei pase decisive pentru De Jong('9), Busquets ('45+3) şi Lenglet ('72). Fekir('74) şi Lenglet ('79) au fost eliminaţi. În urma acestui rezultat, FC Barcelona rămâne pe lcocul 2, cu 49 de puncte, la trei puncte de liderul Real Madrid. Getafe, 42 de puncte, Atletico Madrid şi FC Sevilla, ambele cu câte 39 de puncte, ocupă locurile III-V. Betis Sevilla se află pe locul 13, cu 28 de puncte.

Manuscrisul lui Coubertin revine acasă

Manuscrisul original al manifestului scris în 1892 de Pierre de Coubertin, care în decembrie a fost vândut la licitaţie la New York, pentru 8,8 milioane de dolari, a fost oferit luni Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de către miliardarul rus Alişer Usmanov. Miliardarul rus, care este şi preşedinte al Federaţiei Ruse de Scrimă, a achiziţionat acest document de 14 pagini la New Yok, însă la momentul licitaţiei nu era cunoscut numele cumpărătorului. „Suntem martorii unui eveniment istoric. Manuscrisul se întoarce la casa olimpică, acolo unde îi este locul”, a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach, care a primit manuscrisul la Muzeul Olimpic de la Lausanne. „Cred că Muzeul Olimpic este cel mai potrivit loc pentru a păstra acest manuscris inestimabil”, a declarat Alişer Usmanov.

 

Comentarii