Multe și mărunte: Genk pofteşte şi la Cicâldău

marți, 16 iulie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte: Genk pofteşte şi la Cicâldău

 

Genk s-a orientat către Liga 1, după Campionatul European U21. Jucătorii lui Mirel Rădoi au impresionat şi, după transferul lui Ianis Hagi (20 de ani), campionana Belgiei îl vrea şi pe Alexandru Cicâldău, de la Universitatea Craiova. Potrivit 3minute.net, Genk este dispusă să plătească până la 7 milioane de euro, clauza de cumpărare a jucătorului. Unul dintre cei mai buni jucători ai naţionalei de tineret a României, Alexandru Cicâldău, are şanse mici să continue în Bănie şi în campionatul viitor. Deşi mai are trei ani de contract cu Craiova, Cicâldău are oferte numeroase, în afara propunerii din Belgia. Sunt şi alte cluburi tentate să-i achite în vara aceasta clauza, mai ales după cum a evoluat jucătorul în meciurile cu Anglia şi Croaţia, de la EURO 2019.

Marin a debutat la Ajax

Răzvan Marin (23 de ani) a debutat, duminică, la Ajax Amsterdam. Românul a fost titular pentru formaţia olandeză în partida amicală cu vicecampioana Turciei, Başakşehir, scor 2-1. Mijlocaşul a făcut parte din primul 11 trimis în teren de antrenorul Erik ten Hag şi a purtat tricoul cu numărul 7. Folosit la mijlocul terenului, în sistemul clasic al olandezilor, 4-3-3, Marin a fost responsabil cu fazele fixe, executând atât cornerele, cât şi loviturile libere. Răzvan Marin a evoluat timp de 45 de minute, Erik ten Hag schimbând toţi jucătorii de câmp la pauză. Ajax a punctat prin Dolberg, în minutul 28, şi prin autogolul lui Gunok, din minutul 71. Turcii au redus din diferenţă prin Frei, în minutul 76. Răzvan Marin ar putea debuta într-un meci oficial al lui Ajax în Supercupa Olandei, contra lui PSV Eindhoven, pe 27 iulie.

Două meciuri, 11 goluri

Formaţia FCSB a învins, duminică seară, la Piteşti, cu scorul de 4-3, echipa Hermannstadt, în prima etapă a Ligii I. Au marcat: Coman (’23), Hora (’30), Man (’53) şi Nedelcu (’80) / Tsoumou (’45), Dandea (’57), Debeljuh (‘90+3). Echipa Hermannstadt a înscris ultimul gol după ce Vlad a apărat un penalti executat de Dâlbea. Debeljuh a împins în plasă mingea venită în faţă. Ieri, într-un alt meci din Liga I: Gaz Metan Mediaş – Chindia Târgovişte 2-2 (2-0). Au marcat: S.Buş (’22, ’44) / Neicuţescu (’65), Bic (’86 – penalty).

Fluieră austriecii la Cluj

Meciul CFR Cluj – Astana, programat, mâine, de la ora 21.00, în manşa secundă a turului I preliminar al Ligii Campionilor, va fi arbitrat de o brigadă din Austria, cu Alexander Harkam la centru. Harkam va fi ajutat de asistenţii Andreas Witschnigg şi Andreas Staudinger, în timp ce rezervă va fi Christian-Petru Ciochirca. Altminteri, doi „fluieraşi” români vor oficial în competiţiile europene. Horaţiu Feşnic va conduce partida Sutjeska Niksic – Slovan Bratislava (în tur, 1-1), din Liga Campionilor, iar Marcel Bîrsan va arbitra meciul Domzale – Balzan (Malta) din Liga Europa

Radu a rămas la Lazio

Fundaşul Ştefan Radu a fost reintegrat în lotul echipei Lazio Roma şi a efectuat, ieri, vizita medicală, anunţă presa italiană. Radu a efectuat vizita medicală la clinica Paideia, urmând să se alăture lotului aflat în cantonament la Auronzo. Ştefan Radu nu mai era dorit de Lazio pentru sezonul viitor, după ce ar fi avut un conflict în vestiar cu Bastos şi Wallace. El avea oferte din Serie A, de la Atalanta, Torino şi Parma, dar şi din China, Arabia Saudită şi Olanda.Ştefan Radu, 32 de ani, este legitimat la gruparea Lazio din iulie 2008 şi are contract până în iunie 2021.

Astra a cumpărat un portughez

Clubul Astra Giurgiu a anunţat, duminică seară, că l-a achiziţionat pe fotbalistul portughez David Bruno.Fotbalistul, în vârstă de 27 de ani, a semnat un contract valabil două sezoane şi s-a prezenta ieri la antrenamente. Fost internaţional de juniori şi tineret al Portugaliei, jucător crescut de FC Porto, Bruno a evoluat în ultimul sezon în prima ligă lusitană, la Tondela.

Casillas, curea de transmisie

Portarul spaniol Iker Casillas, spitalizat în mai din cauza unui infarct, va face parte din stafful grupării FC Porto pe perioada convalescenţei sale, a anunţat clubul portughez. El va asigura legătura între jucători, antrenor şi conducerea clubului. Totuşi, această nouă funcţie nu înseamnă că portarul se va retrage din activitate. „Voi face ceva diferit faţă de ce fac de obicei. Voi încerca să ţin legătura între echipă şi club şi voi face totul pentru a-mi ajuta coechipierii”, a declarat Casillas. La 1 mai, Iker Casillas a suferit un infarct miocardic la antrenament, el fiind transportat la spital. Casillas, în vârstă de 38 de ani, joacă la FC Porto din 2015, după ce a fost transferat de la Real Madrid.

 

Comentarii