Multe și mărunte: Leclerc, recidivistul

luni, 09 septembrie 2019, 01:43
4 MIN
 Multe și mărunte:  Leclerc, recidivistul

 

Monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a câştigat, ieri, Marele Premiu al Italiei, a 14-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, pe circuitul de la Monza. Leclerc a pornit în cursă din pole position. Pilotul din Monaco a obţinut a doua victorie consecutivă, după cea înregistrată în Belgia. Pe poziţia a doua a terminat Valtteri Bottas (Finlanda/Mercedes), iar pe trei s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes). Locurile 4-10 au fost ocupate, în ordine de Daniel Ricciardo (Australia/Renault), Nico Hulkenberg (Germania/Renault), Alexander Albon (Thailanda/ Toro Rosso), Sergio Perez (Mexic/Racing Point), Max Verstappen (Olanda/Red Bull), Antonio Giovinazzi (Italia/Alfa Romeo Racing), Lando Norris (Marea Britanie/McLaren). Ferrari a câştigat după o pauză de nouă ani în faţa propriilor fani. În 2010, Fernando Alonso câştiga pe circuitul de la Monza. În clasamentul piloţilor, continuă să conducă Lewis Hamilton, urmat de Valtteri Bottas, Max Verstappen şi Leclerc, iar la constructori, Ferrari a ajuns pe locul II după Mercedes.

 

Calificări la handbal

Echipa de handbal feminin SCM Craiova s-a calificat, pe teren propriu, în turul al doilea al Cupei EHF, după ce a învins formaţia italiană Jomi Salerno, cu scorul de 29-17 (15-9), şi în manşa retur din primul tur al competiţiei. În tur, SCM s-a impus cu scorul de 30-21 (15-9), iar cu scorul general de 59-38 se califică în turul secund.Adversara SCM Craiova în turul al doilea este echipa norvegiană Tertnes Bergen, cu turul în deplasare. În competiţie şi echipele Corona Braşov şi Măgura Cisnădie. De asemenea, echipa masculină HC Dobrogea Sud Constanţa a reuşit să treacă în turul II al Cupei EHF, după ce a învins formaţia turcă CIP Antalyaspor, cu scorul de 29-16 (16-9), în manşa retur din primul tur al competiţiei. În tur, HCDS Constanţa a remizat în deplasare, scor 24-24. În această fază, jucătorii constănţeni se vor duela cu echipa ungară Csurgoi KK, cu manşa tur pe teren propriu.

Jale la Rapid

Rezultate înregistrate în etapa a VII-a a Ligii a II-a: CS Mioveni – Metaloglobus Bucureşti 2-2; Sportul Snagov – Dunărea Călăraşi 0-2; Pandurii Lignitul Târgu Jiu – Gloria Buzău 0-0; Concordia Chiajna – CSM Reşiţa 2-1; Turris Turnu Măgurele – ASU Politehnica Timişoara 2-0; Daco-Getica Bucureşti –FC Argeş 0-2; FC Rapid – Viitorul Târgu Jiu 1-2 (!!!); Ripensia Timişoara – Petrolul Ploieşti 0-1; Farul Constanţa – AFK Csikszereda 2-0. Meciul „U” Cluj – UTA se dispută miercuri, iar Csikszereda şi Petrolul au de disputat meciul restanţă din etapa precedentă. În clasament, Turris conduce cu 18 puncte, urmată de CS Mioveni (14 p) şi Gloria Buzău cu 13 puncte.

Kuss a câştigat etapa a XV-a

Americanul Sepp Kuss (Jumbo-Visma) a câştigat etapa a XV-a a Turului Spaniei, desfăşurată între Tineo şi Puerto del Acebo, pe o distanţă totală de 154.4 km. Acesta a fost urmat de portughezul Ruben Guerreiro (Katusha Alpecin) şi de britanicul Tao Geoghegan Hart (Ineos). Primoz Roglic a terminat pe locul al optulea şi rămâne lider al clasamentului general, dar ecartul său faţă de Alejandro Valverde este de 2:25 secunde Pe locul III, se află Tadej Pogacar, la 3:42. Etapa a 16-a va avea loc luni, între Pravia şi Alto de la Cubilla. Lena., pe o distanţă totală de 144.4 km.

Eto’o s-a retras

Atacantul camerunez Samuel Eto’o şi-a anunţat, ieri, pe Instagram, retragerea din activitatea fotbalistică la 38 de ani. „Sfârşit. Spre o nouă provocare…Mulţumesc tuturor, big love”, a scris camerunezul. De-a lungul carierei, el a câştigat de trei ori Liga Campionilor (2006 şi 2009 cu FC Barcelona, şi 2010 cu Inter Milano). De asemenea, el este câştigător al Cupei Africii pe Naţiuni cu naţionala Camerunului, în 2000 şi 2002.

Froome, rănit de cuţit

Chris Froome a ajuns din nou la spital: el s-a tăiat la deget cu cuţitul şi a avut nevoie de operaţie pentru reataşarea tendonului. Ciclistul britanic Chris Froome a anunţat, sâmbătă, că a avut nevoie de o operaţie pentru reataşara tendonului, după ce s-a tăiat la degetul mare cu cuţitul de bucătărie. “M-am tăiat într-un mod stupid la degetul mare cu cuţitul de bucătărie şi am avut nevoie de o operaţie pentru reataşarea tendonului, noaptea trecută. Vreo două săptămâni va trebui să stau cu degetul mare în sus. Nu este anul meu. Abia aştept să vină 2020”, a scris Froome pe Twitter. În iunie, Chris Froome a fost internat câteva zile la Saint-Etienne după ce a suferit mai multe fracturi, la femurul drept, cotul drept şi la coaste, în timp ce concura în Criterium du Dauphine.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii