Multe și mărunte: Parma l-a rezolvat pe Ionuţ

sâmbătă, 01 februarie 2020, 02:43
5 MIN
 Multe și mărunte: Parma l-a rezolvat pe Ionuţ

Gruparea AC Parma a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, împrumutul portarului Ionuţ Radu de la Genoa până la finalul sezonului. Portarul va evolua cu numărul 92. Ionuţ Radu, 22 de ani, şi-a pierdut postul de titular la Genoa, după ce gruparea genoveză l-a împrumutat, la începutul acestei luni, pe Mattia Perin de la Juventus.Radu este jucătorul echipei Inter Milano, el fiind împrumutat până la finalul sezonului la Genoa. El nu a lipsit niciun minut din poartea echipei genoveze în primele 17 meciuri jucate în acest sezon, în Serie A. Trecerea lui Radu de la Genoa la Parma este un pas mare înainte pentru portarul român, ţinând cont că echipa din Emilia-Romagna, antrenată de Roberto D'Aversa, stă bine în campionat, pe locul 8, faţă de locul 18 ocupat de genovezi.

Ianis a semnat la Glasgow

Mijlocaşul Ianis Hagi a semnat contractul cu gruparea scoţiană Glasgow Rangers, la care a fost împrumutat până în vară de Genk. Scoţienii îl pot transfera definitiv pe român la finalul împrumutului. La Glasgow, Hagi (21 de ani) va evolua sub comanda fostului internaţional englez Steven Gerrard. „Este o mare onoare să joc la un club imens cu multă istorie şi abia aştept să-i cunosc pe toţi din club şi să încep antrenamentele. Sunt foarte fericit de decizia de a alege un club care are mentalitatea de a câştiga fiecare meci”, a spus Hagi, potrivit site-ului oficial al clubului scoţian. „Suntem încântaţi că am putut să-l aducem pe Ianis în echipă pentru a doua parte a sezonului. Îl urmărim de mai multă vreme şi a fost clar că are calitatea de a face diferenţa în echipă”, a declarat Gerrard.

Bilete pentru Reykjavik

Glasgow Rangers (22 de meciuri) este pe locul 2 în campionat, cu 56 de puncte, la cinci puncte de liderul Celtic Glasgow (23 de partide). Echipa naţională a României va juca, la 26 martie, de la ora 21.45, la Reykjavik, meciul de baraj din Liga Naţiunilor contra Islandei. Pentru acest meci, suporterii naţionalei vor avea la dispoziţie 500 de bilete la tribuna a II-a a stadionului Laugardalsvöllur. Preţul unui tichet este de 216 lei. Biletele pentru acest joc sunt disponibile online pe site-urile bilete.frf.ro şi bilete.ro. Data limită pentru achiziţionarea biletelor este 13 martie 2020, ora 15.00. Livrarea biletelor către cumpărători se va face începând cu 7 februarie, prin e-mail, în format e-ticket.Informaţiile despre achiziţionarea tichetelor vor fi transmise pe e-mail fiecărui solicitant.

Victorie în Cupa Europei la bob

Echipajul format din pilotul Mihai Tentea şi împingătorul Ciprian Daroczi a câştigat, joi, Cupa Europei la bob-2, sezonul 2019-2020, după clasarea pe locul VI  în cursa de la Igls (Austria). După 8 etape, Tentea şi Daroczi au acumulat 776 puncte, devansând campionul mondial şi olimpic, letonul Oskars Melbardis (împingător Intars Dambis), 771 puncte. Pe locul al treilea s-au clasat elveţienii Simon Friedli/Gregory Jones, cu 666 puncte.
Este pentru prima dată când un echipaj românesc reuşeşte să ocupe primul loc la Cupa Europei în clasamentul general la proba de bob-2 masculin. Tentea şi Daroczi sunt pregătiţi de Daniel Păcioianu.
 

Andone se întoarce în iarbă

Atacantul Florin Andone ar putea reveni pe teren la meciul pe care echipa lui, Galatasaray, îl va disputa, săptămâna viitoare, în deplasare, cu Alanyaspor, în Cupa Turiciei, informează presa turcă. Partida va avea loc miercuri, de la ora 19.30, în manşa I a sferturilor de finală ale competiţiei. Accidentat de mai mult timp, Andone şi-a reluat în această săptămână antrenamentele cu lotul formaţiei Galatasaray. El s-a accidentat la partida din 9 noiembrie 2019, cu Gaziantep FK. Andone a suferit o ruptură de ligament colateral intern şi o leziune de ligament încrucişat la genunchiul drept. Internaţionalul român a fost împrumutat, la 2 septembrie 2019, pentru un sezon la Galatasaray Istanbul de Brighton.

Sevilla a comis-o în Cupă

Formaţia FC Sevilla a fost învinsă de echipa Mirandes, din a doua ligă, scor 1-3, şi a fost eliminată în optimile Cupei Spaniei. Golurile au fost marcate de Aias, în minutele 7 şi 30 şi Alvaro Rey ('85), pentru Mirandes, respectiv Nolito ('90) pentru FC Sevilla. FC Sevilla este adversara echipei CFR Cluj în 16-imile Ligii Europa. Partida tur va avea loc la 20 februarie, în România, iar returul la 27 februarie, în Spania.

 

Diack, din nou interogat

Lamine Diack, fostul preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), pus sub acuzare pentru corupţie, s-a prezentat din nou, ieri, în faţa judecătorilor de instrucţie din Franţa, în cadrul anchetei privind atribuirea Jocurilor Olimpice din 2016 şi 2020, informează L'Equipe. Diack, fost membru al Comitetului Internaţional Olimpic, care a condus destinele IAAF din 1999 până 2015, are interdicţia de a părăsi teritoriul francez.El a fost pus sub acuzare pe 27 martie 2019 pentru acte de corupţie în atribuirea Jocurilor de la Rio şi Tokyo, precum şi în procesele de atribuire a Mondialelor de atletism din 2015, 2017 şi 2019.În luna iunie a acestui an, justiţia franceză anunţa că Lamine Diack, 86 de ani, şi fiul său Papa Massata Diack vor fi judecaţi în această ţară pentru diverse acte de corupţie, între care şi acoperirea cazurilor de dopaj ale unor atleţilor ruşi.
 

Jos încălţămintea prototip

World Athletics a anunţat, ieri, că interzice folosirea prototipurilor de încălţăminte sport în competiţii, măsură venită în contextul controverselor apărute după ce un model Nike a ajutat la stabilirea mai multor recorduri în ultimele luni. “Începând din 30 aprilie 2020, orice încălţăminte trebuie să fie disponibilă pentru cumpărare de pe piaţă (online sau din magazine) pentru toţi atleţii o perioadă de patru luni înainte să poată fi folosită în competiţie”, se arată într-un comunicat al forului mondial. Dacă încălţămintea nu este pe piaţă, va fi considerate un prototip şi nu se va permite să fie folosită în competiţie. Încălţămintea disponibilă pentru cumpărarea de către orice sportiv, dar care a fost personalizată din motive estetice sau medicale, va putea fi folosită.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii