Multe şi mărunte: pregătiri pentru Mondiale

miercuri, 27 decembrie 2017, 02:43
6 MIN
 Multe şi mărunte: pregătiri pentru Mondiale

 

Naţionala de handbal masculin a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentrustartul preliminariilor Campionatului Mondial din 2019. Sub comanda lui Xavier Pascual Fuertes, "tricolorii" au efectuat zilele trecute un cantonament la Barcelona şi vor participa la finalul anului la Yellow Cup, alături de Rusia, Elveţia şi Serbia. După revenirea în ţară, handbaliştii vor intra rapid în cantonament la Călăraşi chiar în prima zi din 2018 şi vor începe antrenamentele pentru Trofeul Carpaţi.  care va avea loc în zilele de 5 şi 6 ianuarie, cu participarea echipelor din Tunisia, Portugalia şi Bahrain. Pe 11 ianuarie, la Bolzano, România debutează contra Italiei în campania de calificare la Mondiale. Din grupa a treia de calificare la baraj mai fac parte Ucraina şi Insulele Feroe. Doar prima echipă clasată din cele şase grupe preliminare va juca în iunie 2018 în play-off-ul pentru turneul final din Germania şi Danemarca.

Apreciere pentru Şumudică

Kayserispor este una dintre revelaţiile campionatului turc, iar un aport semnificativ l-a avut antrenorul român Marius şumudică, cel care a fost desemnat cel mai bun tehnician al turului de o publicaţie importantă. De la o combatantă la utimele locuri din clasament, Kayserispor a devenit o echipă importantă şi temută a campionatului turc sub comanda lui Şumudică. Clubul este în prezent pe locul 5, cu 30 de puncte, iar jurnaliştii de la publicaia Yeni Şfak l-au desemnat pe tehnicianul român drept cel mai bun din campionat la finalul turului. Şumudică a devansat câteva nume “grele” ale fotbalului din Turcia: Şenol Güneş (Besiktas) a cucerit două titluri (2016; 2017) cu actuala echipă, Igor Tudor (ex-antrenor la Galatasaray), Aykut Kocaman (Fenerbahce), câştigător al campionatului cu echipa din Istanbul în 2011, Paul Le Guen (Bursaspor), triplu câştigător al titlului în Franţa cu Lyon.

Oferte pentru Ianis

Ianis Hagi este unul dintre cei mai curtaţi fotbalişti din această iarnă. Fiul lui Gheorghe Hagi va pleca mai mult ca sigur de la Fiorentina în această pauză competiţională, iar 3 echipe se interesează de serviciile mijlocaşului de 19 ani. Este vorba despre Pescara, Ascoli şi Empoli.  Viola News dă vestea legată de fiul lui Gheorghe Hagi, însă ca variantă a mai apărut şi Galatasaray, după instalarea lui Fatih Terim ca antrenor principal. Presa dinTurcia scrie că Terim vrea un nou Hagi la Galatasaray. Turcia ar fi varianta preferată de Gheorghe Hagi, care a anunţat că nu vrea ca fiul său să meargă într-o ligă inferioară. Ianis Hagi nu a jucat niciun minut sezonul acesta pentru echipa mare. A prins lotul de 9 ori, însă de fiecare dată a rămas rezervă neutilizată.

Serena taie panglica în Emirate

Serena Williams, locul 22 WTA, a anunţat că va participa la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, prima sa competiţie după ce a devenit mamă, la 1 septembrie.  Williams o va înfrunta pe letona Jelena Ostapenko, la 30 decembrie, în primul meci de tenis feminin din istoria turneului, care a avut, în cele nouă ediţii, numai meciuri masculine. “Sunt încântată că vor reveni pe teren la Abu Dhabi, primul meu turneu după ce am născut-o pe fiica mea în septembrie”, a afirmat Williams, într-un comunicat. A zecea ediţie a turneului demonstrativ de la Abu Dhabi va avea loc în perioada 28-30 decembrie. Până în prezent, turneul a fost câştigat de Andy Murray (2), Rafael Nadal (4) şi Novak Djokovic(3).

Anton a semnat cu Anji

Mijlocaşul Paul Anton a semnat cu Anji Mahacikala, iar acesta va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare cu noua sa formaţie. În schimbul lui Anton, Dinamo va primi 500.000 de euro. La Anji au evoluat în trecut fotbalişti precum Roberto Carlos şi Samuel Eto'o. Fostul căpitan de la Rapid, Nicolae Stanciu, e singurul român care a jucat pentru Anji. Lacina Traoré, fostul atacant al CFR a evoluat pentru gruparea din subsolul clasamentului în Rusia, după ce a trecut şi pe la Kuban Krasnodar.

 

L-a învins cineva şi pe Messi

Formaţia Tottenham Hotspur a învins pe teren propriu, cu scorul de 5-2, echipa Southampton, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului Angliei, în care Harry Kane a înscris trei goluri şi a devenit cel mai bun marcator din 2017, depăşindu-l pe Lionel Messi. Kane a înscris în minutele 22, 39 şi 67. Celelalte goluri al învingătorilor au fost marcate de Delle Alli (’49) şi Son Heung-min (’52_. Pentru oaspeţi au înscris Boufal (’64) şi Tadic (’82). Harry Kane a ajuns la cifra de 56 de goluri marcate în acest an în toate competiţiile, devansându-I pe Lionel Messi (54). În plus, Kane a doborât recordul de 36 de goluri înscrise în decursul unui an în Premier League, stabilit de Alan Shearer în 1995, la Blackburn. Kane a marcat în 2017 39 de goluri în Premier League.

Speranţe pentru Hanyu

Japonezul Yuzuru Hanyu, deţinătorul titlului olimpic la patinaj artistic, va reveni în competiţii la JO de la Pyeongchang, după o accidentare la gleznă suferită în noiembrie. Hanyu s-a accidentat la glezna dreaptă la 9 noiembrie, în timp ce exersa un cvadruplu Lutz. El şi-a reluat antrenamentele, dar deocamdată nu face sărituri. Hanyu va lipsi de la campionatul Four Continents, în ianauarie, dar face parte din lotul pentru Jocurile Olimpice de iarnă. “Având în vedere perioada rămasă până la JO, Federaţia Japoneză de Patinaj consideră că el poate reveni”, a declarat directorul forului, Yoshiko Kobayashi. Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang vor avea loc în perioada 9-25 februarie.

Galata îl ajută pe Eboué

Clubul Galatasaray îi oferă fotbalistului Emmanuel Eboué, care a mărturisit zilele trecute că este într-o situaţie financiară extrem de dificilă, un post de antrenor secund în cadrul clubului, informează Futbol Arena. Potrivit sursei citate, Eboué ar urma să devină antrenorul secund al echipei under 14 a grupării din Istanbul. Emmanuel Eboué, în vârstă de 34 de ani, a declarat într-un interviu pentru Sunday Mirror că după o carieră în care a câştigat milioane de euro, acum este într-o situaţie extrem de dificilă, care l-a făcut chiar să se gândească la sinucidere. În 2016, el a fost suspendat un an pentru că nu i-a plătit fostului său agent Sebastien Boisseau suma de un milion de euro. În prezent,el nu poate juca fotbal din cauza problemelor de sănătate şi este ruinat după divorţul de soţia sa Aurélie. Emmanuel Eboué a jucat la echipe importante, ca Arsenal (2004-2011) şi Galatasaray (2011-2016), şi a fost international Ivorian în perioada 2004-2013 (79 de meciuri, trei

Susic n-a rezistat la Alanya

Clubul Alanyaspor a anunţat, ieri, despărţirea de tehnicianul Safet Susic şi de staful acestuia. Rezilierea înţelegerilor vine după o serie de şapte meciuri fără victorie. Alanyaspor precizează că despărţirea s-a făcut de comun acord cu Susic şi staful său. În ultimele şapte meciuri, disputate în campionatul şi în Cupa Turciei, Alanyaspor a înregistrat cinci înfrângeri şi două remize. Safet Susic se afla la conducerea echipei din Alanya din luna ianuarie. După 17 etape, Alanyaspor ocupă locul 13 în clasament, cu 18 puncte (cinci victorii, trei remize, nouă înfrângeri).

În China, după “fratello”

Fundaşul italian Paolo Cannavaro, în vârstă de 36 de ani, fratele lui Fabio Cannavaro, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist, informează L'Equipe. Paolo Cannavaro avea contract până în iunie cu Sassuolo, grupare la care era legitimat din 2014. Anterior, el a jucat la Napoli, Parma şi Verona. Paolo se va alătura fratelui său Fabio Cannavaro în staful tehnic al grupării chineze Guangzhou Evergrande.

…………….

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii