Noi probe de amatorism la Politehnica

joi, 02 septembrie 2021, 01:43
3 MIN
 Noi probe de amatorism la Politehnica

 

 Iaşul a evitat depunctarea datorită lui Pancu, iar cantonamentul de la Vatra Dornei a fost ratat

Semnalele de alarmă pe care „Ziarul de Iaşi” le-a tras în legătură cu modul în care se mişcă lucrurile în Copou sunt în continuare zadarnice. Două noi episoade caracterizează perfect amatorismul existent la clubul ieşean. Primul a dus Politehnica aproape de depunctare. Asta din cauza modului în care a fost întocmită cererea de finanţare din partea Consiliului Local Iaşi pentru proiectul de 4 744 406 lei aprobat pe 7 iunie.

Concret, pe lângă multiplele probleme care au generat aspirarea extrem de greoaie a banilor de la municipalitate, în mai bine de două luni, Poli a uitat să-l treacă pe lista de finanţare pe fostul antrenor, Daniel Pancu. Demis la finalul lunii ianuarie, la presiunea primarului Iaşului, Mihai Chirica, Pancu a fost de acord atunci să încaseze doar o zecime din suma la care avea dreptul, conform contractului. Cu toată reducerea consistentă făcută, cel care a generat fotbalului ieşean venituri de peste 500 000 de euro ca urmare a donaţiilor directe sau ale sumelor de transfer plătite de Rapid, Cesena şi Beştiktaş nu şi-a primit banii la timp. Mai mult, a rămas o lungă perioadă singurul om care a activat în club în sezonul trecut al cărui cont nu a fost deranjat de vreun leu. Asta în condiţiile în care, având un verdict favorabil din partea comisiilor federale, putea să înainteze un memoriu care să genereze depunctarea Politehnicii ca urmare a datoriilor neachitate. Până la urmă, “Diamantul din Nicolina” a acceptat recent o nouă reaşezare a plăţii, având promisiunea că va primi toţi banii până la finalul lunii viitoare. Acum însă, Poli va trebui să achite suma din fonduri proprii, ratând astfel stingerea litigiului din banii municipalităţii. Cel mai important produs fotbalistic ieşean nu a vrut să detalieze cazul, mulţumindu-se să spună: “Oricât de urât s-ar purta anumiţi oameni din Iaşi cu mine, eu nu voi face niciodată rău Politehnicii şi oraşului meu. Nu voi putea depuncta niciodată clubul la care m-am format”.

O altă situaţie care nu cadrează cu fotbalul profesionist este legată de organizarea cantonamentului de la Vatra Dornei, care ar fi trebuit să se deruleze în această săptămână. “Trebuia”, pentru că Poli, care a plecat în nordul Moldovei marţi, la prânz, s-a întors ieri dimineaţă acasă, antrenorul Costel Enache fiind total dezamăgit de condiţiile de pregătire pe care echipa le avea. Deşi nu au recunoscut oficial, tehnicianul şi mai mulţi jucători au fost extrem de iritaţi de terenul de antrenament şi de alte condiţii. Supărarea era cu atât mai mare cu cât în Copou există o armată de oameni care ar fi putut verifica modul în care s-ar fi putut lucra, vicepreşedintele, team-managerul şi managerul media fiind implicaţi în organizarea deplasării de la munte. E drept, şi Enache putea să trimită unul dintre antrenorii secunzi în prealabil la Vatra Dornei pentru a vedea dacă standardele minime sunt respectate. Pentru a pune batista pe ţambal, s-a anunţat oficial că revenirea acasă după doar o noapte a fost generată de starea vremii. Scuza, puerilă, a stârnit reacţii acide din partea fanilor, mai ales că prognozele meteo se cunosc cu câteva zile bune înainte. Drept urmare, Politehnica se va pregăti acasă în perioada următoare, ratând cantonamentul montan dorit de şeful băncii tehnice, care nu a avut nici în vară posibilitatea de a lucra într-un stagiu centralizat cu echipa.

 

Comentarii