Noroc de Andrei Cristea!

vineri, 27 septembrie 2019, 01:43
6 MIN
 Noroc de Andrei Cristea!

 

 Rapid Bucureşti – Politehnica Iaşi 0-1 (0-0) în XVI-imile Cupei României la fotbal * partida s-a disputat la Buzău. Poli a jucat slab şi s-a impus greu în faţa unei nou-promovate în eşalonul doi, care a mizat pe foarte multe rezerve. Succesul a fost semnat de Andrei Cristea, care a obţinut şi transformat un penalty şi a generat eliminarea unui rapidist

Rapid: Drăghia – Băjan (’71 – Dodoi), Tano Bonnin, Al. Iacob, B. Manole, G. Creţu – Al. Dulca (’76 – Pănoiu), Jorza, Djuric, Goge – Labeau (’36 –  Oanea). Antrenor: Daniel Pancu.

Poli: Târnovanu – Cabral, Diallo (’74 – Frăsinescu), Chelaru, Bădic – Passaglia, Mihalache, Loshaj – Platini, A. Cristea (’81 – Bălan), Horşia (’56 – Popadiuc). Antrenor: Mihai Teja.

Cartonaşe galbene: Manole (’13), Djuric (’28), Bonnin (’41, ‘65), Goge (’88) – Bădic (’68), Passaglia (’84), Bălan (’88).

Eliminat: Bonnin (’65).

Arbitri: Iulian Dima; Daniel Mitruţi, Bogdan Gheorghe.

 

0-1, min. 66: Andrei Cristea obține  un penalty dintr-un duel cu Bonnin și  transformă.

 

Fără piese grele precum căpitanul Ionuţ Voicu, Mallo, Hlistei, Sefer ori Roskopf în primii 18, cu tinerii Oanea şi Lazăr, de regulă titulari, pe bancă, divizionara secundă bucureşteană părea a fi victimă sigură în disputa cu o echipă situată pe loc de play-off în eşalonul de elită. Asta mai ales că Poli, cu excepţia rocadei Chelaru – Frăsinescu, a aliniat cel mai bun prim “11”, schimbările de pe flancuri Gallego – Cabral şi Radu – Bădic fiind logice după prestaţiile primilor în duelul de campionat, de luni, de la Ovidiu, cu Viitorul. Realitatea a fost cu totul alta în prima repriză. Surprinşi de inovaţia lui Pancu, ce a mizat în premieră pe un sistem cu trei stoperi, ieşenii, cu un joc moale, lipsit de determinare şi luciditate, nu au fost în stare să-şi creeze vreo ocazie în primele 45 de minute, în care nici nu au tras pe poartă! Mai mult, moldovenii au scăpat cu mare şansă de a fi conduşi, Rapid, care a contraatacat tăios, irosind trei oportunităţi importante! Târnovanu (’19) l-a blocat pe Labeau, scăpat singur, în unghi, portarul Politehnicii având apoi de două ori noroc mare: în minutul 36, şutul lui Creţu, deviat de Loshaj, l-a învins, dar bara transversală l-a salvat, iar în minutul 44 a fost depăşit de încercarea lui Dulca, însă mingea s-a lovit de Diallo.

Teja nu a reuşit să-şi trezească echipa nici la pauză. Mai mult, rezervele noii-promovate în eşalonul secund au dominat startul actului secund, deşi “vişiniii” îl pierduseră în prima repriză şi pe unicul vârf, Labeau, care s-a accidentat. Diferenţa uriaşă de valoare dintre cele două loturi a putut fi trecută pe tabelă doar datorită lui Andrei Cristea, care a scris soarta meciului în minutul 66, când a făcut trei lucruri esenţiale: a obţinut un penalty, a generat eliminarea lui Bonnin şi a transformat lovitura de pedeapsă.

Cu om în plus şi avantaj pe tabelă în duelul cu o trupă modestă, Iaşul a continuat să joace cenuşiu până la final, al doilea şut cadrat al meciului apărând abia în minutul 90, din lovitură liberă! Calificarea în optimile Cupei nu a stat însă în cumpănă pentru că giuleştenii nu au mai avut forţă, Târnovanu şomând până la final.

Poli stopează astfel seria de patru meciuri oficiale fără victorie, însă nu trebuie să uite calitatea jocului prestat aseară, care a lăsat serios de dorit.

 

Pancu, suflet de ieşean

 

^ Format în Copou, Daniel Pancu, care a primit cartonaş galben în minutul 45, s-a întreţinut cordial cu mai multe persoane din delegaţia oaspeţilor. Cel mai valoros produs din istoria fotbalului ieşean, care a adus aproape 500 000 de dolari Politehnicii, şi-a reafirmat ataşamentul faţă de echipa la care s-a lansat. “M-am născut cu Poli Iaşi, am fost în galeria Politehnicii, voi rămâne mereu cu Poli Iaşi. Sper să se califice în play-off” a spus cel care era supranumit, la începutul carierei, “Diamantul din Nicolina”. ^ Pancu a fost lăudat de Andrei Cristea, cei doi fiind colegi la Şcoala de Antrenori, unde urmează cursurile pentru obţinerea licenţei UEFA A.

^ În condiţiile în care Frăsinescu a fost menajat, căpitan de echipă la Poli a fost Mihalache. ^ Cabral şi Bădic au fost titulari în premieră în acest sezon. ^ Rezerve neutilizate la Poli au fost Cobrea, Bîrnoi, Fr. Cristea şi Radu. Primii doi nu au fost folosiţi deloc în acest sezon, chiar dacă Bîrnoi este unul din transferurile verii!

^ Politehnica a plecat ieri spre casă, imediat după meci. Iaşul se va antrena în Copou doar două zile, azi şi mâine. Duminică va pleca la Botoşani, pentru disputa cu Sepsi. ^ Jucătorul israelian Gai Assulin, despre care v-am informat că e aproape de a semna cu Poli, a oficializat ieri colaborarea cu echipă ieşeană. Trecut în startul carierei pe la Barcelona şi Manchester City, mijlocaşul în vârstă de 29 de ani, care a fost legitimat ultima dată la Kairat (Kazahstan), a parafat un contract pe o perioadă de doi ani cu Politehnica.

 

Declaraţiile tehnicienilor

Daniel Pancu: “Faptul că nu am reuşit să jucăm în Regie şi am evoluat pe teren neutru a anulat avantajul terenului propriu, care ar mai fi şters din diferenţa de eşalon. Chiar şi aşa, până la golul lor nu cred că s-a văzut vreo diferenţă de ligă, de valoare. Faptul că am contat pe mulţi jucători care nu au evoluat până acum nu înseamnă că am desconsiderat competiţia. La mine nu există rezerve, nu există echipa a doua. Am un campionat lung şi am nevoie de jucători cu minute în picioare, la care să pot apela. Sistemul cu trei stoperi pe care am mizat azi îmi place foarte mult şi s-ar putea să mai apelez la el”.

Mihai Teja: “Am fost surprins de faptul că Pancu a început cu trei stoperi, dar apoi ne-am adaptat. Nu am avut agresivitate, determinare în prima repriză. Până la urmă a fost o victorie importantă pentru moral. Am tratat Cupa serios, pentru că în câteva meciuri poţi juca o finală. Noi am pus prima echipă, la ei nu au jucat prea mulţi titulari. Rapid are o echipă bună, un antrenor bun, spirit, suporteri, îi aşteptăm în Liga I. În ceea ce-l priveşte pe Cristea, el este ca vinul, mult mai bun pe măsură ce trec anii. Are experienţă, sclipiri, ne va ajuta foarte mult şi pe viitor. Mă bucur pentru el”.

 

Veşti încurajatoare legate de stadion

 

^ Lucrările de refacere a suprafeţei de joc de pe stadionul “Emil Alexandrescu”, comandate de Primăria Iaşi, par a se derula conform graficului. Constructorii au dat asigurări că în perioada 1-10 octombrie vor fi montate cablurile instalaţiei de încălzire a gazonului. Acestea sunt importate din Olanda şi vor sosi în câteva tranşe. Pentru a reduce timpul în care Politehnica nu poate folosi arena “Emil Alexandrescu”, firma care va monta gazonul va lucra în paralel cu cea care se ocupă de cabluri. Dacă nu apar elemente neprevăzute, covoarele de iarbă vor fi aşternute pe stadionul din Copou în perioada 4-12 octombrie. Terenul va avea apoi nevoie de o perioadă în care să nu se joace pe el, iar apoi se va şti clar când Poli va reveni în casa proprie. Reamintim, ca urmare a lucrărilor de refacere a gazonului, Iaşul a jucat până acum un meci programat pe teren propriu, cu Hermannstadt, la Botoşani. Conform anunţurilor iniţiale, Politehnica va mai disputa alte trei partide care figurează a fi acasă în oraşul din nordul Moldovei: luni, cu Sepsi Sfântu Gheorghe şi în a doua jumătate a lunii viitoare, cu FC Botoşani şi CFR Cluj.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii