Norocul nu ține la infinit când confunzi fotbalul cu handbalul

vineri, 23 aprilie 2021, 01:43
4 MIN
 Norocul nu ține la infinit când confunzi fotbalul cu handbalul

 

 

 Politehnica Iaşi – FC Voluntari 0-1 (0-1), în etapa a II-a a play-out-ului Ligii I de fotbal (foto: Adrian CUBA//Agerpres)

Poli: Brănescu – Onea, Popa, Baxevanos, Buşu – De Iriondo, Acosta – Popadiuc (’61 – Mensah), Vanzo (’61 – A. Cristea), A. Stan (‘9 – Calcan) – Djuranovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Voluntari: Râmniceanu – Balaur, Tamaş, Armaş – Costin, Ivanov (’58 – Ricardinho), Droppa, I. Gheorghe (’69- Borţoneanu), Briceag – Pesic (’86 – Lopes), Betancor (’69 – Anghelov). Antrenor: Bogdan Andone.

Cartonaşe galbene: Brănescu (după finalul meciului) – I. Gheorghe (’22), Pesic (’48), Ivanov (’53), Droppa (’75), Râmniceanu (‘90^1).

Arbitri: Lucian Rusandu; Mircea Orbuleţ, Florin Neacşu.

 

0-1, min. 30: Betancor a centrat pe spate din lateral stânga, Pesic a reluat cu capul, mingea a fost deviată de R. Popa şi a intrat în poartă.

 

Avertismentele care semnalau faptul că, în ciuda creşterii nivelului de exprimare individual al jucătorilor şi a gradului de omogenitate, lucruri naturale după trei luni de competiţie, precum şi a potenţialului fizic, generată de Ricardo Proietti, Poli a trecut în ultima perioadă de mulţi adversari modeşti cu destulă şansă nu au fost luate în seamă.

Deşi putea ajunge pe loc de baraj, la un singur punct de salvarea directă, Politehnica a intrat rău tare în meciul de ieri, cu Voluntari. Brănescu a fost însă providenţial la şutul lui Ivanov din minutul 4, care ar fi făcut ca meciul să înceapă, practic, de la 0-1. Iaşi nu a înţeles nimic din semnalul de alarmă lansat de oaspeţi, care au mai avut încă trei ocazii importante în primul act: Brănescu a parat şi încercarea lui Betancor (’20), dar nu a mai avut ce face în minutul 30, la golul lui Pesic, care putea semna dubla peste nouă minute, când a trimis pe lângă poartă. În acest timp, Poli nu l-a ameninţat cu adevărat serios pe Râmniceanu, scorul pauzei fiind susţinut şi de cifrele statistice: 5-6 la şuturi, 2-3 la încercări cadrate, 1-2 la cornere, 0-4 la ocazii.

Pauza nu numai că nu a trezit echipa gazdă, ba i-a întunecat şi mai tare luciditatea. Cu un joc neinspirat, în care pasele lente, ca la handbal pe semicerc, erau combinate cu centrări, pradă uşoară pentru masivii stoperi ilfoveni, Poli nu a fost în stare să şuteze până în minutul 82. Atunci, încercarea lui Calcan a fost doar pentru statistică, trecând mult peste poartă. Singurul moment în care Iaşi a avut posibilitatea de a egala o echipă oaspete care a stat doar în tranşee în actul doi a fost abia în penultimul minut. Mensah a fost însă imprecis, astfel că primul şut pe poartă, semnat Onea, a apărut abia în minutul 4 de prelungiri.

Poli a pierdut astfel un meci pe care nu avea voie să-l risipească, problemele existente pe toate palierele fiind decontate aspru.

 

Calcan l-a înţepat pe Napoli

 

^ Niciun membru al Consiliului Director al Politehnicii nu a asistat la meci. ^ Pro Sport a publicat ieri informaţii care se vehiculau de mult timp referitoare la problemele existente la nivelul vestiarului între jucătorii români şi cei străini şi că Nicolo Napoli le ia partea celor din urmă. Tehnicianul, despre care se ştie că e în relaţii glaciale cu Mihalache, nu i-ar agrea pe capii românilor, Cristea, Brănescu şi Calcan. Ultimul, l-a înţepat discret pe Napoli la final. “Am jucat strict ce am pregătit. La nivel tactic nu am reuşit să blocăm ce trebuia” a spus jucătorul. Calcan a repetat faptul că plăţile preferenţiale făcute la începutul lunii de CD, care au făcut ca unii jucători să aibă salariile la zi, iar alţii să nu fie plătiţi din decembrie, au generat conflicte ce au afectat echipa. Deşi jucătorul a spus că atmosfera la echipă nu e bună, Napoli a spus că “atmosfera e frumoasă, bună”. ^

 

^ Declaraţiile tehnicienilor

Nicolo Napoli: “Am făcut o primă repriză mai bună, într-a doua am avut o ocazie cu Mensah, însă nu am reuşit să egalăm. Victoria era bună, un egal era bun. Ei au avut bine spatele, au jucat cu minge lungă. După ce pierzi, atmosfera nu cred că e bună. Cu Târgovişte mergem să facem un meci bun şi să câştigăm”.

Bogdan Andone: “Victorie importantă. Le-am cerut băieţilor să ia exemplul CFR-ului de aseară şi să fie pragmatici. Am avut o atitudine bună, ne-am ridicat la nivelul lor de agresivitate. Mai sunt multe meciuri, însă azi răsuflăm puţin uşuraţi, mai ales că e o presiune foarte mare într-un retur în care am adus jucători pe parcurs şi nu am avut nici perioadă de pregătire”.

 

 

Programul etapei a III-a

Play-out: UTA – FC Hermannstadt (vineri, ora 17:30), Gaz Metan – Dinamo (vineri, 20;30), Astra – FC Argeş (sâmbătă, 17:30), Chindia – Poli Iaşi (duminică, 15:00), FC Voluntari – FC Viitorul (luni, 20;30). Clasament; 1. Chindia – 26 (3-0); 2. UTA – 25 (2-0); 3.Astra – 23 (3-1); 4. FC Argeş – 21 (0-1); 5. Voluntari – 20 (2-1); 6.Viitorul – 19 (1-1); 7. Gaz Metan – 18 (1-2);8. Dinamo – 15 (0-1); 9.Poli Iaşi – 14 (0-1); 10. Hermannstadt – 13 (1-5).

Play-off (Aseară, Academica – FCSB 0-2. Tănase '26, '57): CFR Cluj – CSU Craiova (sâmbătă, 20:30), FC Botoşani-Academica (duminică, 19;15), FCSB-Sepsi (duminică ,21:30).Clasament play-off: 1. FCSB -39p (4-1); 2. CFR – 38p(4-0); 3.Craiova – 31 p1-1);4.Sepsi – 24 p (0-1); 5. Botoşani – 22 p (2-3); 6. Academica – 22 p (0-5).

Comentarii