Noul premier britanic, Boris Johnson, e cel mai excentric și mai ciudat din lume

joi, 25 iulie 2019, 10:05
1 MIN
 Noul premier britanic, Boris Johnson, e cel mai excentric și mai ciudat din lume

Marea Britanie are cel mai excentric şi nonconformist premier din istorie. Liderul Conservatorilor este un campion incontestabil al gafelor, care e în plin proces de divorţ, s-a mutat recent cu iubita de 31 de ani după ce soţia l-a somat să vândă căminul conjugal şi care şi-a luat angajamentul în faţa Reginei să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană până la finele anului.

A fost primarul Londrei între 2008 şi 2016, stârnind mai multe controverse legate de marcajele pentru biciclişti, taxele din zona metropolitană şi scandalurile cu imigranţi.

În guvernul Theresei May, a fost ministru de Externe. Din gafele care l-au făcut celebru menţionăm: a recitat într-un templu budist din Myanmar un poem din perioada colonialistă, a vorbit despre whisky într-un templu sikh, a jignit populaţia din Papua Noua Guinee spunând că principala lor ocupaţie e ”canibalismul şi orgiile”, a şocat întregul continent african când a zis că ar ”trebui să revină aici vechile puteri coloniale” şi acum câteva săptămâni a evitat de 19 ori să răspundă la întrebarea: ”aţi prizat cocaină la 19 ani”. 

Aflați amănunte de pe click.ro.

Comentarii