Numele prematurilor, trecute pe frunzele unui copac

vineri, 18 noiembrie 2022, 02:50
1 MIN
 Numele prematurilor, trecute pe frunzele unui copac

Prematurii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi au fost sărbătoriţi joi, 17 noiembrie, odată cu Ziua Mondială a Prematurului. Cu această ocazie, pe un perete al secţiei a fost pictat un copac al vieţii. Pe frunzele sale vor fi trecute numele prematurilor care vor fi externaţi, ca semn al faptului că au câştigat bătălia cu viaţa. 

„Această pictură a fost realizată de un prieten al maternităţii, iar pe fiecare frunză vor fi lipite prenumele, greutatea şi durata spitalizării pentru fiecare copil”, a precizat dr. Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog şi şef al Secţiei Neonatologie II de la Maternitatea „Cuza Vodă”. Tot cu ocazia acestei zile au fost iluminate în mov mai multe clădiri, aceasta fiind culoarea prematurilor.

„Maternitatea Cuza Vodă omagiază, ca în fiecare an, micuţii eroi: prematurii. Având în vedere că în lume, la fiecare 10 minute, se nasc 250 de copii prematuri, iar la nivelul maternităţii noastre incidenţa anuală se menţine între 10 şi 11,8%, ne simţim datori să omagiem micuţii eroi, pentru care fiecare oră trecută este o bătălie câştigată. Datorită eforturilor conducerii spitalului, Secţia de Terapie Intensivă este dotată la cele mai înalte standarde, ceea ce permite ca rata de supravieţuire a acestor copii să depăşească 95%”, a completat dr. Anca Bivoleanu. 

Comentarii