O elevă de 14 ani a murit înghețată în drum spre școală. Zeci de oameni și șoferi au trecut pe lângă ea și au ignorat-o

sâmbătă, 02 decembrie 2023, 13:56
2 MIN
 O elevă de 14 ani a murit înghețată în drum spre școală. Zeci de oameni și șoferi au trecut pe lângă ea și au ignorat-o

Cazul Nataliei K., o adolescentă de 14 ani care a murit înghețată în zăpadă, la Andrychów, un oraș de 20.000 de locuitori de lângă Cracovia, a șocat țara. Au fost lansate critici la adresa poliției, care ar fi intervenit târziu, și a oamenilor care au trecut indiferenți pe lângă copila aflată pe moarte, relatează publicația Fakt.

Ca în fiecare dimineață, Natalia a plecat la școală, marți, 28 noiembrie. Dar ea nu a mai ajuns la cursuri. În jurul orei 8.15, Natalia și-a sunat tatăl, pe Grzegorz, și i-a spus că nu se simțea bine: „Tata, e întuneric în fața ochilor mei… Mă simt slăbită. Sunt deja întinsă la pământ. Nu știu unde sunt”. Apoi apelul s-a închis. Ulterior, părintele disperat nu și-a mai putut contacta copilul Tatăl Nataliei a început imediat o căutare disperată a fiicei sale, pornind alături de mai mulți prieteni pe urmele fiicei sale. Însă Natalia nu era nicăieri, așa că s-a dus la o secție de poliție, în jurul orei 10.00, anunțând dispariția.

„Poliția a stat două ore să facă documente”

 Oficialii nu au fi luat măsuri imediate, acuză familia. O rudă a dezvăluit că poliția l-a interogat, inițial, pe tată, „în loc să localizeze rapid telefonul mobil al fetei”. „Două ore au stat să facă documente”, acuză rudele. În cele din urmă, poliția a demarat căutările. Însă nu ofițerii au găsit-o pe fetiță, ci un prieten de-ai tatălui, Rafał. Copila a fost recuperată la ora 13.30. Zăcea nemișcată în zăpadă, lângă un panou de afișaj publicitar, în apropiere de o parcare Aldi. Zeci de oameni sau șoferi au trecut pe lângă ea, dar au fost indiferenți

Când Natalia a fost găsită la aproximativ 5 ore după apelul ei de urgență, suferea de hipotermie severă. Ar fi avut o temperatură a corpului de doar 22 de grade Celsius când salvatorii au dus-o, în cele din urmă, la un spital, în jurul orei 14.00, după măsuri de prim-ajutor la fața locului.

Mai mult, pe libertatea.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii