O femeie de 75 de ani, găsită în hipotermie în curte, nu a putut fi salvată

marți, 22 noiembrie 2022, 02:50
2 MIN
 O femeie de 75 de ani, găsită în hipotermie în curte, nu a putut fi salvată

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut primele victime la Iaşi. Un bărbat din localitatea Păuşeşti a fost găsit în stare de hipotermie în propria casă, iar o femeie a murit după ce a stat o noapte întreagă căzută în curte. Bărbatul în vârstă de 67 de ani locuia într-o casă neîncălzită, fiind cunoscut drept consumator cronic de alcool. 

A fost dus în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon”, unde medicii au reuşit să îl stabilizeze. „Apelantul este o persoană de la o fundaţie de caritate care mai fusese în urmă cu câţiva ani, acum mergea să îi ducă mâncare periodic, iar sâmbătă l-a găsit hipotermic, 27 de grade. Pacient consumator cronic de etanol, fără antecedente. A evoluat favorabil în 12 ore, a fost încălzit, a rămas internat”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Celălalt caz este al unei femei în vârstă de 75 de ani de la Mogoşeşti care a fost găsită căzută în curte, cu hainele ude pe ea. A ajuns în UPU cu un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi, de tip C2, însă nu a mai putut fi salvată. La începutul acestui an a mai ajuns la spital tot cu hipotermie, atunci medicii reuşind să o salveze.

„Este o pacientă cu patologie psihiatrică, seara a rămas în casă prin grija vecinei care o îngrijeşte, dimineaţa a găsit-o în curte căzută. Este al doilea episod de hipotermie anul acesta, primul a fost în ianuarie. Temperatura intrarectal era de 28 grade, iar la sosire era în comă. În 5 minute s-a instalat stop cardio-respirator, nu a răspuns la resuscitare, din păcate a fost constatat decesul”, a completat prof. dr. Diana Cimpoeşu. 

 

 

Comentarii